Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βόλος: Κατατέθηκαν πάνω από 700 πινακίδες

Κύμα κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων αναμένουν οι Εφορίες του Βόλου τις επόμενες ημέρες και μέχρι 31 Δεκεμβρίου, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων δηλώνουν ήδη αδυναμία να πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με τις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κ.ο.κ.).Ήδη από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, μόνο στη Δ.Ο.Υ. Βόλου είχαν κατατεθεί οι πινακίδες 707 ΙΧ αυτοκινήτων από τους ιδιοκτήτες τους, αριθμός ωστόσο που βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα, σύμφωνα με τους αρμόδιους της Εφορίας. Όμως οι αυξήσεις στα τέλη στα περισσότερα ΙΧ, σε συνδυασμό με την αδυναμία πληρωμής και των υπολοίπων φορολογικών υποχρεώσεων, αναμένεται να οδηγήσει σε μπαράζ καταθέσεων...


Πέρυσι συνολικά στη Δ.Ο.Υ. Βόλου είχαν κατατεθεί οι πινακίδες 2.139 ΙΧ αυτοκινήτων, ενώ συνολικά την πενταετία 2010-2014 έχουν ακινητοποιηθεί λόγω της κρίσης στη Μαγνησία περισσότερα από 10.000 ΙΧ...

Σημειώνεται πως όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους θα πρέπει να το πράξουν το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι ακινητοποιήσεις χιλιάδων οχημάτων τόσο ιδιωτικής, όσο και δημόσιας χρήσης, είχε οικονομικές συνέπειες στα πρατήρια υγρών καυσίμων, που «χτυπήθηκαν» και από τις απανωτές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων λόγω φορολόγησης, όσο και στους υπόλοιπους κλάδους, συνεργεία επισκευής, καταστήματα πώλησης αξεσουάρ, καταστήματα ανταλλακτικών.

Οι οδηγοί κατέθεσαν πινακίδες στις Δ.Ο.Υ., κυρίως μετά το 2010, για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και τα φορολογικά τεκμήρια.

Παράλληλα καταγράφονται και οριστικές διαγραφές αυτοκινήτων ύστερα από ακινησία και μάλιστα σε αυξημένους αριθμούς.

Με βάση τα στοιχεία της υπεύθυνης του Τμήματος Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Βόλου κ. Ελισάβετ Πινάτση οι οριστικές διαγραφές ΙΧ αυτοκινήτων προερχομένων από ακινησία (είχαν καταθέσει πινακίδες) έφθασαν φέτος τις 330, δείγμα της αδυναμίας να τα επανακυκλοφορήσουν. Επίσης οι οριστικές διαγραφές αυτοκινήτων που βρίσκονταν σε κίνηση έφθασαν τις 700 περίπου, κατά μέσο όρο τρεις ημερησίως.

Τα οχήματα αυτά οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Συνολικά την πενταετία της κρίσης 2010-2014 τα προσωρινώς ακινητοποιηθέντα οχήματα μόνο στις δύο Δ.Ο.Υ. του Βόλου έφθασαν τις 9.000 περίπου...

Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο κύμα «ακινησίας», μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι υπαρκτό, καθώς κατάθεση πινακίδων ισοδυναμεί με μείωση φορολογικών εσόδων.

«Αναμένεται κύμα παράδοσης πινακίδων», σημειώνει ο κ. Ν. Πουμάνας, λογιστής-φοροτεχνικός, από τον Σύλλογο Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μαγνησίας.

Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και να καταθέσουν τις πινακίδες των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους στη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να προσκομίσουν: Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, τις πινακίδες κυκλοφορίας, φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ., απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015, υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο, αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

«Οι περισσότερες καταθέσεις πινακίδων αναμένονται μετά τις 10 Δεκεμβρίου. Αν σήμερα έχουμε δέκα την ημέρα, τότε θα έχουμε πάνω από 100», τονίζει η κ. Πινάτση.

Η ακινητοποίηση των φορτηγών και λεωφορείων ΙΧ και ΔΧ γίνεται στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Επίσης για την οριστική διαγραφή ενός αυτοκινήτου, είτε αυτό βρίσκεται σε κυκλοφορία, είτε σε προσωρινή ακινησία, πρέπει ο ενδιαφερόμενος να συνεννοηθεί πρώτα με εταιρεία ανακύκλωσης και να καταθέσει σχετική αίτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., ζητώντας βεβαίωση εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας για το όχημά του.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Θεσσαλία
 http://www.zougla.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…