Ο Άδωνις, ο Τσίπρας και ο Χίτλερ

Ανακοίνωσε σε πολύ υψηλούς τόνους εξέδωσε η Κουμουνδούρου κατηγορώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη για «πολιτική χυδαιότητα» και καλώντας τη Ν.Δ. και τους συνυποψήφιους του για την προεδρία να καταδικάσουν τις δηλώσεις περί Τσίπρα και Χίτλερ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε το πρωί στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική εξαπάτηση και «κλοπή» του δημοψηφίσματος και των εκλογών επέρριψε ευθύνες στους ψηφοφόρους.
«Κατηγορώ τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να προσθέσει «τους προτείνω να πάνε να κάνουν κανένα ευχέλαιο για αυτό που ψήφισαν».
Σε αποστροφή του δημοσιογράφου πως ο πρωθυπουργός είναι εκλεγμένος δημοκρατικά, ο βουλευτής της Ν.Δ. ανταπάντησε «Και ο Χίτλερ δημοκρατικά εκλέχθηκε».
Αυτό προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητάει από τη Νεά Δημοκρατία και τους άλλους τρεις συνυποψηφίους για την προεδρία να καταδικάσουν τις δηλώσεις.
«Σε σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ, ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεπέρασε κάθε όριο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει ότι «μια ημέρα μετά την επέτειο του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό και το ναζισμό, ο Α. Γεωργιάδης παρομοιάζει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933, κατασκευάζοντας ιστορικές αναλογίες αντίστοιχες με το επίπεδο βιβλίων που έχει κατά καιρούς προωθήσει από την εκπομπή του».
«Είμαστε συνηθισμένοι στις πολιτικές χυδαιότητες του κ. Γεωργιάδη, αλλά αυτό δεν τις κάνει ούτε λιγότερο επικίνδυνες, ούτε λιγότερο αποκρουστικές. Γι’ αυτό τον λόγο, θέλουμε να θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη των δηλώσεών του κ. Γεωργιάδη από την ηγεσία της ΝΔ και από τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 http://www.efsyn.gr/