Φαρμακευτική έκανε κατάσχεση της μισθοδοσίας νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Δραματική χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου, στο koutipandoras.gr ο συντονιστής διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης «Παπαγεωργίου», Αναστάσιος Κυριακίδης.

Τα ταμεία σύμφωνα με τον Αναστάσιο Κυριακίδη έχει υπολογιστεί ότι οφείλουν στο νοσοκομείο περίπου 208-210 εκατομμύρια. Το νοσοκομείο χρωστά σε προμηθευτές περίπου 70 εκατομμύρια. Λογιστικά έχει πλεόνασμα αλλά επί της πράξης όμως δεν έχει λεφτά για να πληρώσει.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλοι οι προμηθευτές να αρχίζουν να αντιδρούν.
Υπήρξε μια φαρμακευτική που πριν από 2-3 μήνες έκανε κατάσχεση χρημάτων μισθοδοσίας, που υπήρχαν στον λογαριασμό του νοσοκομείου στην Τράπεζα.
"Υπήρξαν κάποιες προσφυγές, ασκήθηκαν και ένδικα μέσα αλλά το γεγονός είναι ότι η κίνηση έγινε" μας είπε ο συντονιστής διευθυντής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Αναστάσιος Κυριακίδης
Το νοσοκομείο έχει δύο πηγές εσόδων. Η πρώτη είναι από αυτά που "παράγει" δηλαδή την προσφορά υπηρεσιών στους ασθενείς, που στην συνέχεια καταβάλονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και η δεύτερη που είναι η χρηματοδότηση του υπουργείου.
Επειδή είναι ιδιωτικού δικαίου υπάρχει μια σύμβαση μεταξύ του κράτους και του νοσοκομείου ώστε ο να καλύπτονται κάποια έξοδα, τουλάχιστον η μισθοδοσία, από το κράτος. Εδώ και μια δεκαετία αυτή η μισθοδοσία που καταβάλεται είναι ελλειπής. Μέχρι τώρα το νοσοκομείο κάλυπτε αυτές τις ανάγκες με δικά του έσοδα γιατί πληρωνόταν από τα ταμεία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το νοσοκομείο παίρνει μια ελάχιστη εισφορά από το κράτος, έως καθόλου.
Το δεύτερο πρόβλημα πέρα από το οικονομικό είναι η έλλειψη προσωπικού γιατί ενώ υπάρχουν 200-400 θέσεις κενές, το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες σχεδόν όλης της Βόρειας Ελλάδας σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ότι μπορεί να αποδείξει ο Αναστάσιος Κυριακίδης, καθώς όπως λέει μέχρι πρόσφατα έρχονταν όλα τα γειτονικά νοσοκομεία και ζητούσαν υλικά όπως σύριγγες κλπ.
Τώρα το νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις δικές του ανάγκες. Παράλληλα όλα τα βαριά περιστατικά στέλονται στο εν λόγο νοσοκομείο σύμφωνα με τον ίδιο.
"Δεν αντέχουμε άλλο η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της" δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αναστάσιος Κυριακίδης που πρόσθεσε πως "Για το άμεσο μέλλον υπάρχει η πληροφορία ότι θα υπάρξει κάποια επιχορήγηση από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν γνωρίζουμε το μέγεθός της"

 http://www.koutipandoras.gr/