Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου αεροπλάνου; (Δείτε βίντεο από τη στιγμή που χάθηκε από το ραντάρ)

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως και οι 224 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροπλάνου της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκροί, ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για παγιδευμένους επιβάτες στα συντρίμμια.

20 από τους επιβάτες του αεροσκάφους βρέθηκαν «ανέπαφοι». Ήταν ακόμη δεμένοι με τις ζώνες στα καθίσματά τους. 
Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της συντριβής, είπε πως άκουσε φωνές και βογκητά παγιδευμένων επιβατών από ένα τμήμα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που κατέπεσε.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν, σύμφωνα με δηοσιογραφικές πληροφορίες, πολλές οικογένειες από τη Ρωσία οι οποίες είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ.
ο Russia Today, επικαλούμενο πληροφορίες προερχόμενες από το υπουργείο Αεροπορίας της Αιγύπτου, μετέδωσε ακόμη πως στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται 67 άνδρες και 138 γυναίκες.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα. 
Ωστόσο, παρά τις αναφορές για προβλήματα στον κινητήρα, το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επισημαίνει πως το αεροσκάφος δεν παρουσίαζε «τεχνικές ανωμαλίες» πριν την απογείωση, αν και ο υπουργός Μαξίμ Σοκόλοφ επισήμανε πως θα διενεργηθεί εκτενής έρευνα στην εταιρία Kolavia.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα την 1η Ιανουαρίου του 2011, η εταιρεία Kogalymavia είχε εμπλακεί και σε άλλο ένα φονικό δυστύχημα.
Τότε, μια από τις μηχανές ενός αεροσκάφους Tupolev της ίδιας εταιρείας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, λίγα μόνο λεπτά πριν την τροχοδρόμηση. Το αεροπλάνο μετέφερε 116 επιβάτες και είχε οκτώ μέλη πλήρωμα, ενώ από την φωτιά που ξέσπασε τρία άτομα σκοτώθηκαν, ενώ 43 τραυματίστηκαν.

Τα θύματα εικάζεται πως θα ήταν περισσότερα αν οι αρχές δεν είχαν προλάβει να εκκενώσουν εγκαίρως το αεροσκάφος.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα και έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. Ο ίδιος
κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα πένθους, έπειτα από τη σημερινή αεροπορική τραγωδία.

To ρωσικό αεροσκάφος έπεφτε με ταχύτητα 1.700μ./λεπτό.