Συνετρίβη ρωσικό Airbus με 224 επιβάτες στο Σινά

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο Airbus με το οποίο χάθηκε η επαφή συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.
Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.
Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες,επιβάτες και πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά, της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.
Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν αμέσως τις όποιες αναφορές περί κατάρριψης του αεροπλάνου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν σχετικές ενδείξεις, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι αμέσως μετά την απογείωση, ο πιλότος του Airbus ανέφερε ότι υπήρχε μια μηχανική βλάβη στο αεροπλάνο και ζήτησε να αλλάξει πορεία.
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το αεροσκάφος άλλαξε τελικά πορεία, ωστόσο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, βρισκόταν στα 31.000 πόδια όταν χάθηκε από τα ραντάρ.
Πάντως, το γεγονός ότι στην Χερσόνησο του Σινά δρουν ακραίοι Ισλαμιστές και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έκανε πολλούς να εκφράσουν φόβους ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη.
Ένας Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας ο οποίος έσπευσε στο σημείο της συντριβής είπε στο Reuters πως το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς καθώς και ότι όλοι οι επιβάτες είναι πιθανότατα νεκροί.
Ανέφερε ακόμη πως το αεροσκάφος κατέπεσε σε μια ορεινή περιοχή, στο κέντρο της Χερσονήσου, ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες, δεν επιτρέπουν στα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν με ευκολία το σημείο του δυστυχήματος.

 http://www.tribune.gr