Αθώος ο 19χρονος, τώρα αναζητείται ο δολοφόνος του αρχιμανδρίτη στη Μεσσηνία

Αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων τον 19χρονο κατηγορούμενο για συνέργεια στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου, που έγινε στη Χώρα Μεσσηνίας τον Φεβρουάριο του 2014.

Η αθώωση αυτή φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας, μια και -όπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.» στις 6/10/2015- η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη έχει ζητήσει την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας και παράλληλα την επανάληψη της δίκης.
Για την υπόθεση είχε κατηγορηθεί ένας 25χρονος Γεωργιανός ο οποίος -παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα- είχε αθωωθεί απ’ το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να δικαστεί ο 19χρονος ως συνεργός στον φόνο, αλλά να μην υπάρχει δολοφόνος.
Κατά την απολογία του ο 19χρονος -που την περίοδο του εγκλήματος ήταν ανήλικος- δεν αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη το βράδυ της δολοφονίας, υποδεικνύοντας ως φυσικό αυτουργό τον 25χρονο Γεωργιανό, χωρίς να διαφοροποιηθεί σε τίποτα απ’ όσα λέει εξ αρχής.
Ο 19χρονος είπε ότι συναντήθηκε με τον Γεωργιανό στην πλατεία του χωριού και ο αλλοδαπός τού πρότεινε να πάνε την άλλη μέρα στην Καλαμάτα να δουν αγώνες καρτ, όπως και να επισκεφθούν τον αρχιμανδρίτη για να εξασφαλίσουν χρήματα για καύσιμα.
Από τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο αρχιμανδρίτης είχε ιδιαίτερες ερωτικές προτιμήσεις και διάφορα άτομα εξασφάλιζαν χρήματα από αυτόν. Να σημειωθεί ότι την απαλλαγή του 19χρονου ζήτησε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας, κ. Νικολοπούλου.
 http://www.efsyn.gr/