Κρίση και στο Ισλαμικό Κράτος: Τζιχαντιστές το εγκαταλείπουν λόγω μείωσης… μισθού!

Εκατοντάδες είναι οι φανατικοί τζιχαντιστές, οι οποίοι εγκαταλείπουν το Ισλαμικό Κράτος και αναζητούν άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, καθώς το Iσλαμικό Κράτος μείωσε κατά 200 ευρώ περίπου τις αμοιβές του.

Συγκεκριμένα οι μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος φέρεται να πληρώνονταν περίπου 260 ευρώ το μήνα για τις υπηρεσίες τους, μέχρι που η τρομοκρατική ομάδα αντιμετώπισε οικονομικές ελλείψεις που έριξαν τους μισθούς τους στα 65 ευρώ.
Από τότε τουλάχιστον 200 ένοπλοι εγκατέλειψαν την οργάνωση και αναμένονται κι άλλες αποχωρήσεις.
Οι μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος, μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν η πλουσιότερη εξτρεμιστική οργάνωση του κόσμου, τώρα πλέον «φεύγει» από το βόρειο Ιράκ για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.
Οι αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία έχουν δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα, στο Iσλαμικό Κράτος
Η ομάδα βγάζει τα χρήματα της από ληστείες τραπεζών, κλοπή πετρελαίου και λαθραία διακίνηση ανθρώπων, αλλά τώρα πια δραστηριότητα τους έχει περικοπεί στις εμπόλεμες ζώνες, από φόβους επίθεσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Πηγή από τη Βαγδάτη αναφέρει στην Mirror: «Οι μαχητές έφυγαν μαζικά από το Iσλαμικό Κράτος  καθώς τα χρήματα που κάποτε λάμβαναν αφειδώς γίνονται όλο και λιγότερα. Κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με τις προοπτικές τους στην οργάνωση»
Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι οι αρχηγοί στο Ισλαμικό Κράτος ανησυχούν ότι η τεράστια επέκτασή τους στη Βόρεια Αφρική θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον οικονομικά προβλήματα.