Ομπάμα σε Τσίπρα: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας για το χρέος

Σύντομο τετ α τετ με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επίσημη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος προς τιμήν των ξένων ηγετών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση αυτή, που κράτησε περίπου τρία λεπτά, ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του, Μισέλ, ως «ο άνθρωπος που έχει κερδίσει τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη και επανέλαβε αυτό που είχε πει τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό, ότι δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους, ενώ αναφορές έγιναν και στο προσφυγικό, αλλά και στο Κυπριακό.
Σημειώνεται ότι Αλέξης Τσίπρας και Μπαράκ Ομπάμα είχαν συναντηθεί ξανά στο δείπνο που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στους ηγέτες που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ενώ ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για το δείπνο που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος στους ξένους ηγέτες τα ξημερώματα στον Λευκό Οίκο.

 http://www.koutipandoras.gr/