Η αντίδραση Βαρουφάκη όταν τον είπαν «μ@λ@κα» στη γαλλική τηλεόραση (βίντεο)

Σε μια διαφορετική εκπομπή από αυτές που τον έχουμε συνηθίσει βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, πέφτοντας θύμα ενός σατιρικού δημοσιογράφου , ο οποίος δεν τον άφησε σε «χλωρό» κλαρί.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Petit Journal», για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Another world is possible».

Για κακή του τύχη, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε την πιο έξυπνη και πρωτοποριακή σατυρική εκπομπή της Γαλλίας, μη γνωρίζοντας λέξη γαλλικά. Αποτέλεσμα, μιλούσε αγγλικά σε γαλλόφωνο περιβάλλον και δεν μπορούσε, φυσικά, να «πιάσει» τις αιχμές και τα υπονοούμενα.
Σε βίντεο, που παρουσιάστηκε, από συνεργάτη του καναλιού στην Αθήνα, είδαμε τον δημοσιογράφο να προχωρά έχοντας στα χέρια το βιβλίου του κ. Βαρουφάκη και να το δείχνει στους περαστικούς.
Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Αλλοι τον αποκάλεσαν σέξι, ταλαντούχο, οξυδερκή, μοτοσυκλά και άλλοι είπαν εκφράσεις όπως «είναι αμφισβητούμενος πολιτικός και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, υπερεκτιμημένος, μας έκαψε, κουτός ήταν, τα έβαλε με όλο τον κόσμο. Μάλιστα, ένας νεαρός δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «μ@@@@α».
Μετά την προβολή του βίντεο, παρουσιαστής επεσήμανε την τελευταία έκφραση, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να του απαντά με το γνωστό του ύφος και χαμόγελο «Κανένα σχόλιο».
Η παρουσία του πρώην τσάρου της ελληνικής Οικονομίας προκάλεσε αρνητικά σχόλια, όταν σε σημείο της εκπομπής ο Yann Barthes του έδειξε φωτογραφία του δημοφιλούς παρουσιαστή στην Γαλλία, Νίκου Αλιάγα.
«Ο Νίκος; Δεν ξέρω συγνώμη», ήταν η απάντηση του κ. Βαρουφάκη.
Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη φωτογράφιση στο Paris Match, τονίζοντας πως ήταν λάθος.
 http://www.tribune.gr/