Με τεσσάρα ο Παναθηναϊκός ξέσπασε για τον αποκλεισμό και γλύκανε τους οπαδούς του

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Καλλονή ήταν η νίκη και μάλιστα χωρίς άγχος. Μόνο έτσι θα κατάφερνε να εξασφαλίσει την ηρεμία που χρειαζόταν για να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από την Καμπάλα και να κερδίσει χρόνο δουλειάς και οργάνωσης.
Το τελικό 4-0 μοιάζει με φάρμακο και ξέσπασμα συνάμα, που όμως – όπως αποδείχτηκε στις κερκίδες της Λεωφόρου – δεν ήταν αρκετό για να γλυκάνει τον κόσμο. Η εκκωφαντική σιωπή από τα δύο πέταλα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα ήταν ενδεικτική του τεταμένου – και παγωμένου – κλίματος προϊόν ανάλογης ψυχολογίας. Το πρώτο σύνθημα ακούστηκε στο 88ο λεπτό ενώ υπήρχαν ανάμεικτες αντιδράσεις και για παίκτες.
Όλα αυτά όμως μοιάζουν θεωρητικά. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟ έκανε το δύο στα δύο και πλέον μπορεί να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής, προκειμένου να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στη συνέχεια. Πάντως για να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να επισημάνουμε και τη βοήθεια που πρόσφερε σε όλα αυτά και η Καλλονή, ιδίως δε η αμυντική της γραμμή.