Τσίπρας προς Γιούνκερ: Το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου.


Ο πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.  

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.
http://www.avgi.gr/