Το «ποδαρικό» των διεθνών κινητοποιήσεων ενόψει του ελληνικού δημοψηφίσματος έκανε η γαλλική αριστερά την Κυριακή 28 Ιούνη

Το «ποδαρικό» των διεθνών κινητοποιήσεων ενόψει του ελληνικού δημοψηφίσματος έκανε η γαλλική αριστερά την Κυριακή 28 Ιούνη, στο Παρίσι.

Χιλιάδες πολίτες, μέλη συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Δημοκρατίας» (République) για να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό ενάντια στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς των «θεσμών», και να υπερασπιστούν το δικαίωμά του να πει «Όχι» στη λιτότητα – ένα ηχηρό όχι στο όνομα της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.
Στα χείλη όλων, οι λέξεις «Αλληλεγγύη», «Δημοκρατία», «Αντίσταση». Στα πρόσωπα, αισιοδοξία. Στη μνήμη πολλών, η νίκη του Όχι στο γαλλικό δημοψήφισμα του 2005 για το σχέδιο ευρω-συντάγματος, ένα όχι λαϊκό, αριστερό, με όραμα μια άλλη Ευρώπη. Δέκα χρόνια μετά, το όραμα αναβιώνει. Στον αγώνα ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου και του κέρδους, της λιτότητας και του αυταρχισμού, η 5η Ιουλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο, και ο ελληνικός λαός φορέας ελπίδας.
Σε κανέναν και καμία δεν διαφεύγει η κρισιμότητα των ημερών, αυτών που προηγούνται και αυτών που έπονται του δημοψηφίσματος.
Αποτελεί κοινή συνείδηση ότι, στην Ελλάδα, θα ενταθούν οι οικονομικές, πολιτικές και ψυχολογικές πιέσεις, θα οξυνθεί η πόλωση, θα δοκιμαστούν σκληρά οι κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις ενός λαού, όπως και η σταθερότητα της κυβέρνησης που εξέλεξε. Αποτελεί όμως και κοινή απόφαση ότι οι δυνάμεις της γαλλικής αριστεράς θα πολλαπλασιάσουν και εντείνουν μέσα στην εβδομάδα τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις αλληλεγγύης τους και θα σταθούν ανυποχώρητα στο πλάι του ελληνικού λαού που μάχεται για τη δικαιοσύνη και την κυριαρχία.
- See more at: http://left.gr/