Φωτογραφίες από την σύλληψη των ληστών του Διστόμου και την αυτοκτονία του ενός

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου έχουν συλληφθεί δυο άτομα από τους «ληστές του Διστόμου» ενώ ένα άτομο είναι νεκρό.

Από την επιχείρηση έχουν συλληφθεί ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ληστεία του Διστόμου και οι οποίοι παραδόθηκαν στους άντρες της ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται ότι ο ένας από τους δράστες, ο Σπύρος Δραβίλλας, έθεσε τέρμα στη ζωή του για να μην συλληφθει ενώ δεν αποκλείεται όπως εξαρχής είχε διαρρεύσει η επιχείρηση να αφορά και το Βασίλη Παλαιοκώστα.





Ποιοί είναι οι «ληστές του Διστόμου»
Οι ληστές του Διστόμου Βοιωτίας τον Αύγουστο του 2014 με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.
Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι ληστές του Διστόμου: Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Δραβίλλας
Οι ληστές του Διστόμου: Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Δραβίλλας


Πρόκειται για τους:
Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08.05.1979



Σπυρίδων Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, γεν. 14.03.1970



Σπυρίδων Δραβίλας του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, γεν. 21.07.1981



Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ