Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μάρτυρας: Ο πρώην υπουργός μου ζήτησε να διαγράψω τα αρχεία από λίστα Λαγκάρντ

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα την Πέμπτη (26/2) η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Σειρά να καταθέσει είχε ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού και ειδικός σε θέματα υπολογιστών, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, στο τέλος του 2010, ο πολιτικός του προϊστάμενος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, του έδωσε μια λίστα χωρίς να του πει ότι πρόκειται για τη Λίστα Λαγκάρντ και του ζήτησε να βρει τα 20 μεγαλύτερα ποσά και ποιοι τα έχουν. 
Μάλιστα όπως κατέθεσε δεν του είπε ό,τι πρόκειται για κάτι εμπιστευτικό και δεν θυμάται καν πόσα ονόματα υπάρχουν μέσα πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ξεπερνούσαν τα 2000, ενώ όπως διαπίστωσε ο μεγαλύτερος λογαριασμός της λίστα ήταν 500 εκατομμύρια δολάρια .
Συγκεκριμένα διάλογος είχε ως εξής:
Μάρτυρας: Τα άνοιγα ένα ένα και μου πήρε μια εβδομάδα. Δεν είδα ονόματα γιατί το μάτι πήγαινε κατευθείαν στα ποσά και μετά έψαχνα που αντιστοιχούσαν αυτά.
Πρόεδρος: Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση;
Μάρτυρας: 500.000.000 δολάρια.
Πρόεδρος: Υπάρχουν τέτοιες καταθέσεις...; το μικρότερο;
Μάρτυρας: 20.000.000 ευρώ
Πρόεδρος: Μάλιστα... φτωχαδάκια ήταν....
Σύμφωνα πάντα με το κ. Αγγελόπουλο, αντέγραψε το Cd s στον υπολογιστή του για λόγους ευκολίας και το cd κλειδώθηκε στο συρτάρι του κ. Παπακωνσταντίνου. Όπως υποστήριξε, στη λίστα εντόπισε 2 δισ. δολάρια και τα μισά ανήκαν σε μεγαλοκαταθέτες.
Όταν αργότερα του ζήτησε ο πρώην υπουργός να διαγράψει τα αρχεία αυτός το έκανε αφού παρέδωσε στη γραμματεία το αποτέλεσμα της δουλειά του.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:
Για λόγους ευκολίας αντέγραψα το υλικό στον υπολογιστή μου και για λόγους ασφαλείας το διέγραψα. Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο εισαγγελέας και ρώτησε:
Εισαγγελέας: Και πού το διαγράψατε το αρχείο, δεν θα μπορούσε να ανακτηθεί;
Μάρτυρας: Στην πληροφορική όλα γίνονται...
Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, όταν αργότερα έμαθε από τα Μ.Μ.Ε και ξεκίνησαν οι έρευνες, από τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπονή- Μουζακίτη, αυτός είχε απομακρυνθεί από το υπουργείο και κατέθεσε ότι όλα τα στοιχεία βρίσκονται σε 2 υπολογιστές. Όμως όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν ήταν λάθος
Τότε ο εισαγγελέας διερωτήθηκε χωρίς να λάβει απάντηση γιατί δεν κατασχέθηκαν όλοι οι υπολογιστές; για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τελικά τα ποσά που ξοδεύτηκαν για να φτάσει η υπόθεση στο σημείο διερεύνησης, ( πραγματογνωμοσύνη επιτροπές κ.α) είναι τελικά πολύ περισσότερα, από τα ποσά που θα εισπραχθούν.
Ένας εκ των συνηγόρων του κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βασιλακόπουλος, ρώτησε τον μάρτυρα:
Δικ: Παρέλαβε cd ή usb;
Μαρ: usb
Δικ: Τι είναι πιο εύκολο να παραβιαστεί το cd ή το usb;
Μαρ: Το usb

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…