Το μυστικό ραντεβού Σαμαρά-Καραμανλή στη Κηφισιά: Τι είπαν για τα εσωκομματικά και την κυβέρνηση Τσίπρα
Την ώρα που τα περισσότερα κομματικά στελέχη της ΝΔ απουσίαζαν στις εκλογικές τους περιφέρειες λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, στην Κηφισιά ήταν σε εξέλιξη ένα σημαντικό ραντεβού που κατά πολλούς ξεκαθάρισε αρκετά πράγματα στο εσωκομματικό πεδίο.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ» η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ, όπου οι δυο άνδρες για αρκετή ώρα συζήτησαν για όλους και για όλα, σε μια συνάντηση που κρατήθηκε για πέντε ημέρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Από το περιβάλλον τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Κώστα Καραμανλή το ραντεβού κλείστηκε στη Βουλή στο περιθώριο της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και βασικό μενού ήταν οι εξελίξεις τόσο στο πεδίο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, όσο και οι εξελίξεις στο κόμμα.
Οι δυο τους αντάλλαξαν πληροφορίες και εκτιμήσεις για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό και αφορά στο Πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, με τον κ. Σαμαρά να εμφανίζεται ανήσυχος για το που θα οδηγήσει η τακτική της κυβέρνησης, αν και κατά τη συζήτηση φέρεται να υπήρξε η συνεκτίμηση ότι δύσκολα θα αποφύγει ο Αλέξης Τσίπρας να αποδεχθεί μια νέα βοήθεια από την Ευρώπη.
Όταν η συζήτηση έφτασε και στα εσωκομματικά, ο πρώην Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι ούτε είναι στις προθέσεις του ούτε επιδοκιμάζει κινήσεις στελεχών που είτε βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του είτε όχι, που δημιουργούν εστίες εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Ξεκαθάρισε μάλιστα - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - ότι ακόμα και όσοι βρίσκονται στο στενό του κύκλο, εκφράζουν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν διατυπώνουν απόψεις που τον εκφράζουν.
Ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων κομματικών συνεδριάσεων της ερχόμενης εβδομάδας ο κ. Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα να υπάρξει ένα αρραγές μέτωπο εντός της ΝΔ θεωρώντας ότι λόγω της συγκυρίας δεν θα πρέπει να χαθεί το χαρακτηριστικό της αξιοπιστίας του κόμματος στο εξωτερικό, ιδιαίτερα όταν το κόμμα θα κληθεί να αντιπαρατεθεί εντός του Κοινοβουλίου με την κυβέρνηση σε μια σειρά από νομοσχέδια που θα φέρει προς ψήφιση.