Επεισόδια στη Λεωφόρο: Με τον κουκουλονόμο η δίωξη ενός εκ των δραστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προσαγωγών και ασκήσεων διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι του αγώνα ποδοσφαίρου για το ελληνικό πρωτάθλημα, μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Όλες αυτές τις ημέρες, οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους με την βοήθεια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν καρέ-καρέ το πρωτογενές βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους, το οποίο «τράβηξαν» με κάμερες χειρός οι αστυνομικοί μέσα στο γήπεδο, κατόπιν σχετικής άδειας από τον Εισαγγελέα .
Από τη διαδικασία αυτή ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής δύο άτομα που εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ, σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία και ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος στον έναν για πλημμέλημα και στον άλλον για κακούργημα, που δεν ανήκουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Πιο συγκεκριμένα, για την περίπτωση του πλημμελήματος, ταυτοποιήθηκε από το βντεοληπτικό υλικό, νεαρός που εισήλθε παράνομα στο γήπεδο, δίχως να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του και κατελήφθη να κραδαίνει μία αλυσίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Στη δεύτερη περίπτωση που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος με τον νόμο περί κουκούλας, αναγνωρίστηκε από τον σωματότυπό του νεαρός που φορούσε μάλλινη μάσκα του σκι, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στα επεισόδια και κατελήφθη τουλάχιστον σε δύο καρέ, να εκτοξεύει αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.
Η συμπληρωματική δικογραφία απεστάλη στον Εισαγγελέα. Εν τω μεταξύ, ακόμα αναμένεται η αποστολή του τηλεοπτικού υλικούς στις διωκτικές Αρχές και από το συνδρομητικό κανάλι που κάλυπτε την μετάδοση του αγώνα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των οπαδών που συμμετείχαν στα επεισόδια.