«Καταιγίδα» πέντε νομοσχεδίων και μιας εξεταστικής από την κυβέρνηση

Με θέμα την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου της ερχόμενης εβδομάδας, θα συνεδριάσει στις 7.30 το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο. Η εισήγηση του πρωθυπουργού, θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη. 




Εκεί θα παρουσιαστούν μία σειρά νομοσχεδίων αλλά και η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει το Μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση τουλάχιστον πέντε νομοσχεδίων:

- για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

- την διεύρυνση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,

- την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής,

- την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας

- την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Κατά πληροφορίες, το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Το σχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τις αλλαγές στη ΝΕΡΙΤ αναμένεται να υποβληθεί στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Παράλληλα, θα κατατεθεί και η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ερευνηθούν οι συνθήκες και οι αιτίες που η χώρα οδηγήθηκε στα Μνημόνια.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε  η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το τέλος της σύσκεψης είχαν συνεννοηθεί να μην προβούν σε δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναφέρθηκε ως θέμα το χρηματοδοτικό κενό αλλά ασχολήθηκαν με τις επόμενες κινήσεις που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τα νομοσχέδια που ετοιμάζουν να καταθέσουν. 

Παρόντες εκτός του κ. Τσίπρα ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
http://www.protothema.gr