ΠΑΟ: Δεν αποχωρεί και βγαίνει στην αντεπίθεση

Για όλους και για όλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΠΑΕ, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα, αλλά επικαλούμενος την αγανάκτησή του για την ανομία που επικρατεί στη Super League δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και άλλους.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξαπέλυσε το βέλη του εις βάρος του Ολυμπιακού εκφράζοντας την ελπίδα του πως η νέα κυβέρνηση θα κάνει πράξεις τις εξαγγελίες για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς.
Από την πρώτη στιγμή ο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από το πρωτάθλημα και προανήγγειλε την κατάθεση έφεσης για την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ για τα επεισόδια στο «Απόστολος Νικολαϊδης».
«Να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άλλοι πρέπει να αποχωρήσουν και με τη... βούλα. Ήμασταν πάρα πολύ ενοχλημένοι, αλλά δεν σκεφτήκαμε να φύγουμε από το πρωτάθλημα» τα λόγια του επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που αναρωτήθηκε στο σημείο αυτό: «Μια ομάδα που θέλει να βοηθήσει στην κάθαρση να αποχωρήσει;» για να απαντήσει πως αν ο Παναθηναϊκός φύγει, «θα μείνει μόνο η μαφία».
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε το χρονικό των επεισοδίων στο «Απόστολος Νικολαϊδης» μιλώντας για προκλήσεις από πλευράς Ολυμπιακού και αρνητική στάση της αστυνομίας. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μηνύσεις κατά του ταξίαρχου κ. Αρκουμάνη. 
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο επεισοδιακό ΔΣ της Super League κατηγορώντας τη διοίκηση του συνεταιρισμού γιατί δεν καταδίκασε τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 
Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε ακόμη πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα και πως αν δεν πάρει το πρωτάθλημα θα πρόκειται για αλλοίωση. 
Τέλος, ο Γ. Αλαφούζος αποκάλυψε πως υπάρχει σκέψη ακόμη και για δημιουργία ξεχωριστής λίγκας. 
«Υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ ομάδων που έχουν θιγεί. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες θα μπορούσαν να φύγουν από το πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να φύγουμε, να φτιάξουμε ένα πρωτάθλημα, εκτός UEFA. Ούτως ή άλλως το πρωτάθλημα το παίρνει ο Ολυμπιακός και βγαίνει στο Champions League. Να τους αφήσουμε να παίζουν μόνοι τους, με τον Πλατανιά, τον Εργοτέλη και τον Τύρναβο, με τους οποίους μιλάνε στα πακιστανικά τηλέφωνα», δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.