Βροχές και χιόνια στα ορεινά τις επόμενες ημέρες

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά.

Αναλυτικά:

Σάββατο 31-01-2015 

Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα θα ασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Εννοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. 

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Κυριακή 01-02-2015 

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες. 

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: σε άνοδο 

http://www.zougla.gr