Σοκ στην Οκλαχόμα: Απολύθηκε και αποκεφάλισε συνάδελφο του.

Οι Αρχές της Οκλαχόμα ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή ένας άνδρας που απολύθηκε πρόσφατα από κατάστημα διανομής τροφίμων επιτέθηκε σε δύο γυναίκες, πρώην συναδέλφους του τραυματίζοντας τη μία και αποκεφαλίζοντας τη δεύτερη.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε προάστιο της πόλης της Οκλαχόμα.
Ο 30χρονος άνδρας ονόματι Alton Nolen, μαχαίρωσε πολλαπλές φορές την 54χρονη Colleen Hufford και στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι της μέσα στο κατάστημα Vaughan Foods όπου και εργαζόταν.
Στη συνέχεια μαχαίρωσε και την 43χρονη Traci Johnson πριν τον πυροβολήσει ο Mark Vaughan, αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά έτυχε να βρίσκεται στο σημείο.
Η γυναίκα που επέζησε και ο δράστης νοσηλεύονται και οι δύο σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.
Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης και τα θύματα δεν είχαν κάποια άλλη σχέση πέραν της επαγγελματικής, ενώ οι Αρχές εικάζουν πως η επίθεση σχετίζεται με την πρόσφατη απόλυση του από το κατάστημα.
Ωστόσο, διερευνάται και η υπόθεση τρομοκρατίας μιας και ο Alton Nolen είναι μουσουλμάνος και συνάδελφοι του ανέφεραν ότι συχνά τους έκανε "κήρυγμα υπέρ του Ισλάμ". Τώρα, η αστυνομία προσπαθεί να διερευνήσει το αν υπάρχει πιθανή συσχέτιση με τη δράση των τζιχαντιστών αν και αρχικά δεν προκρίνεται σαν αιτία κάτι τέτοιο.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη συνέχιση των ερευνών την αναλαμβάνει το FBI.
Πηγή: abc