ΣΟΚ και νεκρός από τον ΕΝΦΙΑ . Ξεψύχησε περιμένοντας στις ατέλειωτες ουρές της τραπεζας

Κατέληξε τελικά ο άνδρας που σήμερα το πρωί λιποθύμησε περιμένοντας στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής επί της οδού Λαμπράκη, για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.




Ο 70χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
 

Το zougla.gr επικοινώνησε με την προϊσταμένη του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χ. Ματσικούδη, η οποία ανέφερε ότι, όταν έφθασε στο σημείο το ασθενοφόρο, ο ηλικιωμένος ήταν ήδη νεκρός. 

Αμέσως του έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Εν συνεχεία ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός του, ο οποίος οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. 

Ατελείωτες ουρές
Από το πρωί στις τράπεζες επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ χθες πολίτες χρειάστηκε να περιμένουν ακόμα και πάνω από μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθούν.

Η πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών γίνεται και στα ΕΛΤΑ, ενώ, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, σε 59 επιλεγμένα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τους φόρους μέχρι και τις 20.30.

Εν τω μεταξύ, ακόμη ένα πρόβλημα προέκυψε με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Φορολογούμενοι που εισήλθαν στο Taxisnet για να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι αυτά δεν υπήρχαν στους λογαριασμούς τους. Στο Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν το πρόβλημα και δηλώνουν ότι θα αντιμετωπισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δυνατότητα εξόφλησής του σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Μόνο από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος που λήγουν σήμερα το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εισπράξει περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ (450 εκατ. από τον ΕΝΦΙΑ και πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος).
http://www.zougla.gr