Palmos Analysis, μέρος γ': Εκλογική επιρροή: 35% ο ΣΥΡΙΖΑ, 25% η ΝΔ

Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη πτώση της ΝΔ


Palmos Analysis για το Tvxs.gr

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, το Ποτάμι με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την άνοδο του στις ευρωεκλογές, ο ΛΑΟΣ  εμφανίζει ασήμαντα ποσοστά στην παρούσα δημοσκόπηση.
Στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 46% θεωρεί ότι πρέπει να εκλεγεί αφού πρώτα γίνουν βουλευτικές εκλογές, ενώ το 29% από την σημερινή Βουλή χωρίς εκλογές.
Ότι πρέπει πρώτα να γίνουν βουλευτικές εκλογές υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ(38%) αλλά και της ΝΔ (31%).
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, τα ΝΑΙ(49%)  υπερτερούν με μικρή διαφορά των ΟΧΙ(45%).
Το ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία, υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα στο θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα: το 55% των θεωρεί ανύπαρκτη και το 22% ήπια, ενώ μόνο το 17% σκληρή.
Στην αμέσως επόμενη ερώτηση,  τι θα ήταν η διαπραγμάτευση με την τρόικα αν  υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 25% πιστεύει ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική, το 30% το ίδιο αποτελεσματική ενώ η σχετική πλειοψηφία 36% θεωρεί ότι θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική.
Τόσο οι απαντήσεις στην τελευταία ερώτηση όσο και τα υψηλά ποσοστά όσων θέλουν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της, θα πρέπει να προβληματίσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.
- See more at: http://left.gr/news/palmos-analysis-meros-g-eklogiki-epirroi-35-o-syriza-25-nd#sthash.I7y8ovUX.dpuf