Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλ. Τσίπρας στο Bloomberg: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όαση στην έρημο

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τις εκλογές της 25ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στο Bloomberg και διαχωρίζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα κόμματα «διαμαρτυρίας» που βγήκαν κερδισμένα στις ευρωεκλογές, χαρακτηρίζοντας το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας και το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία «τερατουργήματα»
Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε στις 28 Μαΐου ότι το κόμμα του, ΣΥΡΙΖΑ, «είναι μια όαση στην έρημο». «Είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή δύναμη που θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, όχι να την διαλύσουμε. Η λιτότητα έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολιτικών τερατουργημάτων». Ενώ ο ηγέτης του UKIP, Nigel Farage, και η Γαλλίδα εθνικίστρια Marine Le Pen θέλουν να περιορίσουν τις ευρωπαϊκές εξουσίες και να προστατεύσουν τα συμφέροντα των Βρετανών και Γάλλων, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζει στην μεταμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής. Πρόσθεσε ακόμη πως θα συμμαχήσει με το ισπανικό κίνημα Podemos στην ευρωβουλή, το οποίο έχει κερδίσει πέντε έδρες. Ακόμη, μπορεί να εξετάσει τη συνεργασία με τους Σοσιαλιστές, την δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν οι τελευταίοι αποφασίσουν να προκαλέσουν τις προτάσεις για περικοπές στον προϋπολογισμό από την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel. «Θα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία υπό την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψουν στις πολιτικές τους ρίζες, και θα σταματήσουν να δέχονται την λιτότητα ως την μόνη επιλογή. Όχι εάν παραμείνουν υπό την ηγεμονία της Angela Merkel», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως επισημαίνει το Blooomberg, ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία του στις ευρωεκλογές, σε περισσότερη δύναμη σε εθνικό επίπεδο. Δήλωσε πως δεν αισθάνεται δεσμευμένος από οποιαδήποτε συμφωνία έλθει με τους πιστωτές της χώρας ο Αν. Σαμαράς, εάν ο τελευταίος δεν λάβει υπόψη το αίτημά του για απομείωση του χρέους 240 δισ. ευρώ της Ελλάδας, υποσχόμενος ωστόσο ότι δεν θα βάλει σε κίνδυνο την θέση της χώρας στο ευρώ. «Η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει την εντολή να συνάψει συμφωνίες που θα δεσμεύσουν τη χώρα για χρόνια και δεκαετίες χωρίς να λάβει υπόψη το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής και χωρίς να συμβουλευτεί το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα», δήλωσε. Για να λυθεί αυτή η ένταση, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, θα πρέπει ο Αν. Σαμαράς να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, διότι τα αποτελέσματα εμφανίζουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι εκτός «συγχρονισμού» με το εκλογικό σώμα. «Μόνο οι εκλογές θα φέρουν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα», δήλωσε. Την ίδια στιγμή, σημειώνει το Bloomberg, ο Αλ. Τσίπρας απαιτεί να έχει λόγο στο διορισμό του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας όταν λήξει η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου τον επόμενο μήνα. «Εάν η κυβέρνηση δεν μας συμβουλευτεί, θα το θεωρήσουμε ως μια προσπάθεια από την πλευρά της να δημιουργήσει τετελεσμένο σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήθελα να σας θυμίσω τι έγινε στην Κύπρο», τόνισε. Ενώ οι υπουργοί απέκλεισαν την πιθανότητα απομείωσης, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως ο Αν. Σαμαράς θα πρέπει να πιέσει ώστε να διαγραφεί μέρος του χρέους από τους πιστωτές, και να επιτραπεί στην οικονομία να ανακάμψει. «Θέλουμε να βρούμε μία λύση, μία που να είναι οριστική, και να δίνει στην ελληνική οικονομία χώρο να αναπτυχθεί, προκειμένου να είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος αυτού του χρέους», δήλωσε. - See more at: http://left.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…