Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαξώνης: Και ο Παπαγεωργόπουλος τα έπαιρνε

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην διαχειριστής πληρωμών του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για την υπεξαίρεση ύψους 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.


Ο κ. Σαξώνης είπε πως από το 2000 έπαιρνε το 10% των χρημάτων που υπεξαιρούνταν από τα ταμεία του δήμου, ενώ, όπως τόνισε, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, τον διαβεβαίωνε πως η υπεξαίρεση δεν θα αποκαλυφθεί, καθώς και ο δήμαρχος «τα έπαιρνε». «Εγώ έχω αναλάβει τις ευθύνες μου για την υπεξαίρεση, αλλά θα αναλάβω την ευθύνη μέχρι εκεί που μου αναλογεί», τόνισε.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σαξώνης ξεκίνησε την απολογία του, περιγράφοντας την περιουσιακή του κατάσταση, τις επιχειρήσεις και τα κέντρα διασκέδασης που διατηρούσε, από τα οποία, όπως είπε, μπήκε «μέσα» ένα εκατ. ευρώ. Σημείωσε, δε, ότι όταν είχε το κέντρο Boom την περίοδο 2003-2004 και φιλοξενούσε το σχήμα Καρβέλα-Βίσση τους είχε κλείσει για 30 ημέρες αλλά επειδή δεν είχαν κόσμο έφυγαν στις 17 ημέρες. Κάρφωσε, δε, για φοροδιαφυγή την Άννα Βίσση λέγοντας ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια έπαιρνε νυχτοκάματο 35.000 ευρώ και έκοβε παραστατικά για 8.400 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την υπεξαίρεση, υποστήριξε πως αυτή γινόταν από το 1999, όταν ανέλαβε τα ηνία του δήμου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. «Θα το φωνάζω συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως ο τότε γενικός γραμματέας, Μιχάλης Λεμούσιας, ήταν ουσιαστικά αυτός που έκανε κουμάντο στον δήμο. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ένας αντιδήμαρχος, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στο γραφείο του Λεμούσια. «Μου είπε ότι αυτός είναι ο κουμανταδόρος στον δήμο και αυτός που ασκεί διοίκηση, όχι ο Παπαγεωργόπουλος», σημείωσε.

Ο πρώην διαχειριστής πληρωμών αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον Μ.Λεμούσια στο γραφείο του. Όπως είπε, στην τρίτη τους συνάντηση, ο κ. Λεμούσιας τον ρώτησε πώς μπορεί να γίνει η υπεξαίρεση. «Του είπα ότι είναι δύσκολο, γιατί εμπλέκονται πολλά άτομα, γίνονται έλεγχοι και θα μαθευτεί. Τότε μου απάντησε ότι “θα το γνωρίζουν όσοι πρέπει”», υποστήριξε στην κατάθεσή του ο κ. Σαξώνης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως είπε στον Λεμούσια ότι για να γίνει η υπεξαίρεση δεν θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι. «Μου είπε να μην ανησυχώ και πως και ο ίδιος δήμαρχος παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει», είπε και συμπλήρωσε πως στην τέταρτη συνάντηση που είχαν το 2000 συμφώνησαν να παίρνει το 10% των χρημάτων που υπεξαιρούνταν, και αρκετές φορές μάλιστα προπληρωνόταν, για να καλύψει προσωπικά του έξοδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαξώνης, από το 2003 άρχισαν να φεύγουν πολλά λεφτά από τον δήμο. Αποκάλυψε μάλιστα περίπτωση που ο δήμος έπρεπε να λάβει δάνειο και ζητήθηκαν επιπλέον παραστατικά. Όταν ενημέρωσε τον Λεμούσια, ο γενικός γραμματέας του είπε, «συνεχίζουμε κανονικά». Σε εκείνο το σημείο, όπως ανέφερε, «κατάλαβα πως εμπλέκονται πολλά άτομα στην υπεξαίρεση»
 http://voria.gr/i

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…