Αστατος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Καιρός

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί άστατος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε μεγάλο μέρος της χώρας, δίοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τοπικά ισχυρά φαινόμενα. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 31/5 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και κυρίως στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, και από τις μεσημεριανές ώρες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες και πιθανόν κατά τόπους στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στην Κεντρική Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Την Κυριακή 1/6 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά, στην Είβοια, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και από τις μεσημεριανές ώρες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τη Δευτέρα 2/6 οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο αυξημένες είναι οι πιθανότητες για σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη 3/6 και από τα νότια.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. 
http://meteo.gr/