Ιτέα: Ο αποστολέας του τρομο-δέματος ήθελε νεκρούς...

Ως πολύ σοβαρή υπόθεση αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής το πακέτο- βόμβα που εστάλη σήμερα το πρωί στο Α.Τ. Ιτέας και εξουδετερώθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Η βόμβα είχε παραλήπτη το διοικητή του Α.Τ. και οι αναλυτές λένε ότι αν το άνοιγε τότε υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να έχανε τη ζωή του. Σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού που διενεργούσε έλεγχο στην αλληλογραφία του τμήματος και διαπίστωσε ότι ο χαρτοφύλακας σε μέγεθος βιβλίου που περιείχε ο φάκελος είχε καλώδια που δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν. 

Το μυαλό των αξιωματικών για το ποιοι ειναι  οι αποστολείς του πακέτου-βόμβα πήγε αμέσως στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που στο παρελθόν είχαν στείλει δεκάδες τέτοια δέματα με τελευταίο αυτό που είχε παραλήπτη τον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Μόκκα στο Χολαργό και το οποίο εξουδετερώθηκε στα κεντρικά γραφεία των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι. Αν επαληθευτεί το σενάριο να κρύβεται η συγκεκριμένη οργάνωση πίσω από την επιστολή, τότε ξεκινά ένας νέος κύκλος ερευνών αφού πληροφορίες θέλουν ελεύθερα μέλη της οργάνωσης να κρύβουν το Χριστόδουλο Ξηρό. 

Από τις έρευνες των αρχών διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, προσαρμοσμένο-ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά. Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας. 

Οι αρχές καλούν όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας διευκρινίζοντας ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
http://www.protothema.gr