Νέα Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Μπουτάρη, Τζιτζικώστα.

Σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν οι Γ. Μπουτάρης και Απ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από την εταιρία E-Voice, στο χρονικό διάστημα 22-24 Απριλίου, για λογαριασμό της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος της Κυριακής".
Σε δείγμα 500 ψηφοφόρων του δήμου Θεσσαλονίκης, ο νυν δήμαρχος έχει προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων με 45% έναντι του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23%. Ακολουθούν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,4%, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής με 2,8%, ο Γιάννης Δελλής από τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ με 2%, η Ελεάννα Ιωαννίδου των Πρασίνων με 1,4 και ο Χάρης Παπαγεωργίου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 1%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 11,4% και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 52,4% επιλέγουν Γιάννη Μπουτάρη.
Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα θεωρούν νικητή το 47,6% των ερωτηθέντων, 21,4% τον Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ υψηλό ποσοστό, 27%, απαντούν «δεν ξέρω-δεν απαντώ». Στο ερώτημα για το ποιον θα ψήφιζαν τη δεύτερη Κυριακή ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, 39,4% δηλώνουν τον κ. Τζιτζικώστα, 28% τον κ. Ιωαννίδη, ενώ 32,6% εμφανίζονται αναποφάσιστοι.
Για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 21,4%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,8%, Το Ποτάμι με 9,4%, η ΕΛΙΑ - ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,4%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 8% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 18,8%.