Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κακούργημα οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκψυαν νέα στοιχεία στην υπόθεση και έτσι η αρχική πλημμεληματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών μετετράπη σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Σε κακούργημα αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές να μετατρέψουν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 13χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του.
Μετά την εξέλιξη αυτή, οι τέσσερις κατηγορούμενοι – ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές – ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.
Στις 4 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του άτυχου αγοριού από το νεκροταφείο της Αργυρούπολης. To 9χρονο κορίτσι αναμένεται εντός της ημέρας να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται από την Κυριακή.
Στο λούνα παρκ, που λειτουργούσε χωρίς άδεια, πραγματοποιείται σήμερα αυτοψία από αρμόδιους ελεγκτές.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ανέφερε χθες ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.