Σοκ με φωτογραφίες μέσα από το εσωτερικό του πλοίου στην Ν Κορέα

Τις παρακάτω φωτογραφίες ανάρτησε σε νοτιοκορεατική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ένας μαθητής, την ημέρα που το πλοίο βυθίστηκε.


«Το πλοίο βυθίζεται», έγραψε ο νεαρός, ο οποίος ακόμη αγνοείται.



Πάντως, για την ώρα οι δύτες δεν μπορούν να φτάσουν στο πλοίο για να ανασύρουν και τα υπόλοιπα πτώματα που έχουν εντοπίσει καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν τους το επιτρέπουν.

Το Σάββατο, τα τεράστια κύματα και οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν τα συνεργία διάσωσης να σταματήσουν τις εργασίες τους. Ωστόσο, την Παρασκευή οι δύτες εντόπισαν σε μια από τις καμπίνες του πλοίου -που μάλιστα χωρούσε κανονικά 30 άτομα- τα πτώματα 48 κοριτσιών τα οποία φορούσαν τα σωσίβιά τους και προφανώς υπάκουσαν στις εντολές του πληρώματος που τους ζήτησε να παραμείνουν στη θέση τους.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου, ενώ ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε έως τώρα είναι 187.

Στις εικόνες απεικονίζονται εγκλωβισμένοι επιβάτες, πολλοί από τους οποίους δεν φορούν σωσίβια, λίγα λεπτά πριν τη βύθιση του πλοίου.
 http://www.protothema.gr/