Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου πού έχασε την ζωή του στο "λούνα πάρκ του θανάτου"

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό. Ο ίδιος αποδίδει ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα παρκ καθώς, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, «δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας δεν ήταν δεμένο στο έδαφος».

«Ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος δέκα μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση δέκα μέτρων μακριά από την πισίνα. Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά και για να σταματήσω την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος. Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη  μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της», ανέφερε ο πατέρας μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:
«Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε του έκανε ένας κύριος τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Με τη σύζυγό μου πήγαμε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου διακομίστηκαν τα παιδιά, οι γιατροί μου γνώρισαν ότι ο γιος μου είχε καταλήξει από τα τραύματα του».

Αποκαλυπτικές είναι και οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι περιγράφουν το τραγικό συμβάν. Ένας μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Όταν κοίταξα εγώ την εν λόγω μπάλα, είδα ότι την είχε παρασύρει ένας ανεμοστρόβιλος και είδα ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι μικρής ηλικίας μέσα σε αυτή. Η μπάλα από τον ανεμοστρόβιλο σηκώθηκε πολύ ψηλά στον αέρα και λόγω του ότι δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ, έφτασε μέχρι και τα καλώδια της ΔΕΗ. Ενώ πίστευα ότι θα πέσουν από κει στο έδαφος, ήρθε ένα δεύτερο δυνατό ρεύμα αέρα και παρέσυρε εκ νέου τη φουσκωτή μπάλα με τα δύο παιδιά, πηγαίνοντάς την πάνω σε έναν μεταλλικό φράχτη, ο οποίος είναι περίφραξη για ένα άλλο παιχνίδι του λούνα παρκ και τελικώς η μπάλα έπεσε στο έδαφος».
 http://www.enikos.gr/