Σοσιαλίστρια και πρώην ερωμένη του Ολάντ η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Παρισιού


Για πρώτη φορά στα χρονικά το Παρίσι θα έχει γυναίκα δήμαρχο, έπειτα από την χθεσινή νίκη της σοσιαλίστριας, Αν Ινταλγκό, στις δημοτικές εκλογές.


Η Ινταλγκό, η οποία κέρδισε με ποσοστό γύρω στο 54%, γιόρτασε έως αργά τη νύχτα τη νίκη της, με οπαδούς της που είχαν συγκεντρωθεί στον περίβολο του δημαρχείου.

Σύμφωνα όμως με την εκλογική διαδικασία, η εκλογή του δημάρχου της πρωτεύουσας δεν γίνεται κατ' ευθείαν από τους ψηφοφόρους, αλλά από τους 163 συμβούλους που συνεδριάζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο των Παρισίων. Η ψηφοφορία αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 5 Απριλίου.

Παρόλα αυτά η νίκη της θεωρείται δεδομένη με βάση τα αποτελέσματα που έφεραν οι λίστες των σοσιαλιστών στα 20 διαμερίσματα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι στο προεκλογικό σποτ της Αν Ινταλγκό είχε εμφανιστεί η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ, ενώ οι φήμες και τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά στη χώρα λένε πως και η ίδια Ινταλγκό, ήταν ερωμένη του Ολάντ, την περίοδο μάλιστα που «επίσημη» σχέση του ήταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ!

Μάλιστα, λένε ότι όταν η Ρουαγιάλ γεννούσε το τέταρτο παιδί τους, η υποψήφια δήμαρχος γεννούσε και αυτή ένα κοριτσάκι, που φέρεται-σύμφωνα πάντα με γαλλικά, μη επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα- να είναι και αυτό παιδί του Ολάντ. Σήμερα το κορίτσι αυτό είναι 18 χρονών και ονομάζεται Έλσα.
http://www.protothema.gr