Με τον Κωστόπουλο και ο Λυμπέρης ...με room to let στην Μύκονο

Από "βασιλιάδες" του lifestyle και άρχοντες της Μυκόνου ..."χρεοκοπημένοι" όπως δηλώνουν ξεπουλούν της Βίλες τους στο νησί των ανέμων !

Δείτε θέμα
Πέντε εκατ. ευρώ ζητάει για τα σπίτια του στη Μύκονο ο Αντώνης Λυμπέρης. Στα 2,5 εκατ. έκλεισε το deal για την αγορά της βίλας της Ρούλας Κορομηλά, ενώ αντίστοιχο ποσό εισέπραξε η Αλίκη Λιβανού για την πώληση του δικού της σπιτιού. Ενα μεγάλο και αρκετά κερδοφόρο παζάρι βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εποχή στη Μύκονο, αφού δεκάδες ακίνητα και βίλες έχουν βγει στο σφυρί. Την πόρτα των μεσιτών που διαχειρίζονται τα προς πώληση ακίνητα στο Νησί των Ανέμων δεν χτυπάνε μόνο ενδιαφερόμενοι αγοραστές από το εξωτερικό, αλλά και κάποιοι Ελληνες επιχειρηματίες που εξακολουθούν να διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα.

Η πώληση της βίλας του Πέτρου Κωστόπουλου στην περιοχή Χουλάκια από τη Eurobank στο ζευγάρι των Βρετανών κομμωτών και ιδιοκτητών της φημισμένης αλυσίδας κομμωτηρίων «Charles Worthington» αντί 5,5 εκατ. ευρώ ήρθε να προστεθεί σε ένα μπαράζ αγοραπωλησιών που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στη Μύκονο διακριτικά και μακριά από τη δημοσιότητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι τo ενδιαφέρον των αγοραστών επικεντρώνεται στα μεγάλα ακίνητα, σε αυτά που έχουν γίνει υπερβάσεις - και μάλιστα μεγάλες. 

«Αυτή τη στιγμή στη Μύκονο, στις εκτός σχεδίου περιοχές μπορείς να χτίσεις βάσει νόμου μόλις 200 μέτρα στα 4 στρέμματα», αναφέρει ο κ. Αποστόλης Στεργιόπουλος, αρχιτέκτονας που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο Νησί των Ανέμων. «Αν κάποιος τώρα θέλει να αγοράσει περισσότερα τετραγωνικά, στρέφεται αναγκαστικά στις μεγάλες βίλες που χτίστηκαν στο παρελθόν, τις υπερβάσεις των οποίων μπορεί πλέον εύκολα να νομιμοποιήσει», προσθέτει ο ίδιος.

Ο μεσίτης κ. Φλώριος Ασημομύτης, στις δραστηριότητες του οποίου συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις μερικών από τις καλύτερες ιδιοκτησίες του νησιού, σκιαγραφεί το προφίλ του Ελληνα αγοραστή στη Μύκονο:

«Μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Αυτοί αγοράζουν τώρα». Μεγάλο, όμως, αγοραστικό ενδιαφέρον επιδεικνύουν και οι ξένοι επενδυτές: «Μας προσεγγίζουν κυρίως Ισραηλίτες και Λιβανέζοι. Αλλωστε οι πτήσεις από τις χώρες τους δεν υπερβαίνουν τη μιάμιση ώρα. Τους βολεύει. Βέβαια οι ξένοι όταν έρχονται εδώ νομίζουν ότι ξεπουλιόμαστε και ζητούν αμέσως μισή τιμή. Προσωπικά, κάνω προσπάθεια να ρίξω τις τιμές στις αγοραπωλησίες μόνο όταν πρόκειται για  Ελληνα. Σε ξένο, όμως, δεν θα ρίξω την τιμή. Προτιμώ τα καλά ακίνητα να μένουν σε ελληνικά χέρια. Το βλέπω και πατριωτικά», λέει ο κ. Ασημομύτης. Το θέμα βέβαια είναι αν υπάρχουν αγοραστικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με τον κ. Ασημομύτη, υπάρχουν σε περιορισμένο βαθμό και αφορούν συγκεκριμένες περιπτώσεις: «Για να προσδιορίσω τι σημαίνει ευκαιρία, θα σας πω την εξής περίπτωση: οικόπεδο στον Τούρλο, που μέχρι πρότινος το πουλάγαμε 1 εκατ., τώρα το βγάζουμε στην αγορά για 500.000 και 700.000 ευρώ». Η λίστα με τις αγοραπωλησίες στο Νησί των Ανέμων περιλαμβάνει και αρκετά γνωστά ονόματα, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Λυμπέρης, η Ρούλα Κορομηλά, οι επιχειρηματίες Νέλλος Κανελλόπουλος και Τίτος Βασιλόπουλος, η Αλίκη Λιβανού κ.ά.




Ζητά 5 εκατ. για άλλες δύο βίλες
Είναι γνωστό ότι ο πρώην εκδότης του ομίλου Liberis Publication S.A. διαθέτει μια εκπληκτική βίλα 1.000 τ.μ. και πλέον στον Τούρλο. Αυτό όμως που λίγοι ξέρουν είναι ότι ο Αντώνης Λυμπέρης είναι ιδιοκτήτης και δύο ακόμα εντυπωσιακών βιλών, 800 και 500 τ.μ. αντίστοιχα, στην περιοχή Χουλάκια, κοντά στη βίλα του πρώην μεγάλου ανταγωνιστή του, Πέτρου Κωστόπουλου, που μέσω της Eurobank πέρασε στα χέρια των δύο διάσημων Αγγλων κομμωτών, Αλαν-Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον-Τσαρλς Γουόρθινγκτον. Τα δύο ακίνητα φαίνεται να ανήκουν σε δύο ελληνικές ανώνυμες εταιρείες, στις οποίες πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται να είναι έως και τον Μάιο του 2013 ο Αντώνης Λυμπέρης. Οι δύο ημιτελείς αυτές βίλες πωλούνται τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 5 εκατ. ευρώ. Ο Αντώνης Λυμπέρης, που πρόσφατα εθεάθη σε κοσμικό εστιατόριο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, έχει αναθέσει την πώληση των ακινήτων σε γνωστή μεσίτρια των Αθηνών, ο σύζυγος της οποίας είχε αναλάβει την αρχιτεκτονική επίβλεψη και τον σχεδιασμό των συγκεκριμένων πολυτελών κατοικιών
 http://www.protothema.gr/