ΒΙΝΤΕΟ-Κύπρος: Έκοψαν το ρεύμα στη Βουλή

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε η Βουλή στην Κύπρο, γύρω από την οποία εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια. Γύρω στις 10:00, διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι της ΑΗΚ προκάλεσαν ζημιά στη γεννήτρια του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο να εγκλωβιστούν εντός του κτηρίου, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.
Με πλαστικά μπουκάλια νερού και φρούτα, εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσπάθησαν νωρίτερα να εισέλθουν εντός του κτιρίου.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι φωνάζοντας αγανακτισμένοι και οργισμένοι, έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία για να περιορίσει τους διαδηλωτές από το να εισέλθουν στο κτίριο.
Η ηλεκτροδότηση επανήλθε μια ώρα αργότερα, και την ίδια ώρα επανάρχισε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, η οποία είχε διακοπεί πριν καλά καλά αρχίσει στις 9 το πρωί. Εντός του κτηρίου βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας, προκειμένου να προστατεύσουν βουλευτές και προσωπικό από τυχόν είσοδο των διαδηλωτών.
Υπολογίζεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι σήμερα βρέθηκαν μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν γύρω στις 2,5 με 3 χιλιάδες άτομα.
Δείτε το βίντεο από το Star