«Μη σοβαρή υπόθεση τα περί σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή»

Μη σοβαρή υπόθεση αποτελούν τα περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Άλεξ Ρόντος ο οποίος εκλήθη και κατέθεσε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο 3ος τακτικός ανακριτής. 


Ο Άλεξ Ρόντος καταθέτοντας την περασμένη Παρασκευή στον ανακριτή δήλωσε άγνοια για τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή επί πρωθυπουργίας του με σκοπό, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΥΠ να «ανατραπεί η ενεργειακή πολιτική της τότε κυβέρνησης». 

Ο διπλωμάτης Άλεξ Ρόντος και σημερινός εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής παρότι μίλησε για «μεγάλο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό μεταξύ κρατών και επιχειρηματιών « γύρω από το ζήτημα της ενεργειακής πολιτικής», εντούτοις, στην κατάθεσή του που δεν ξεπερνά τη μία δακτυλογραφημένη σελίδα, τόνισε πως δεν συγκροτούν «σοβαρή υπόθεση» οι καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή. 

Λίγο πριν επιστρέψει πάντως στο εξωτερικό, ο Άλεξ Ρόντος, προχώρησε σε άλλη μία κίνηση όσον αφορά το άλλο «καυτό» θέμα των ΜΚΟ. Μετά την 4η ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθέτησης για την οποία αναμένεται να δώσει σύντομα εξηγήσεις, επισκέφθηκε και την επικεφαλής εισαγγελέα του τμήματος διαφθοράς Ελένη Ράικου. Ο Άλεξ Ρόντος γνωστοποίησε στην εισαγγελική λειτουργό πως είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης στο πλαίσιο των ανοιχτών ερευνών για ΜΚΟ που έχει στα χέρια της. Μάλιστα, για να ενισχύσει την πρόθεση του κατέθεσε και έγγραφη δήλωση ότι θα είναι παρών όποτε κριθεί απαραίτητο. 

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο ο Άλεξ Ρόντος επιχειρεί να αποτρέψει ενδεχόμενη έκδοση εντάλματος σε βάρος του με δεδομένο ότι εκείνος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. 
Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον Άλεξ Ρόντος να ισχυρίζεται για τις περιπτώσεις των ΜΚΟ ότι πριν τη δική του υπογραφή στα σχετικά έγγραφα είχαν προηγηθεί άλλες, από πρέσβεις εγνωσμένου κύρους. Όσο για την εκταμίευση των χρημάτων, γινόταν μετά από έλεγχο των δραστηριοτήτων και εκτέλεσης των δράσεων που είχε αναλάβει η κάθε ΜΚΟ. Υπεύθυνοι ελέγχου ήταν, όπως φέρεται να λέει, επιτροπές του ΥΠΕΞ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι κατά τόπους πρέσβεις. 

Για την επίμαχη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης, εμφανίζεται να λέει πως τα επίμαχα έγγραφα φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού ή του υπουργού. Σε μια αποστολή της ΜΚΟ αποναρκοθέτησης, φέρεται να είχε πάει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κι ένας πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

http://www.zougla.gr