Aπάτη με πλαστά χαρτονομίσματα ...που δήθεν δεν εντοπίζονται (βίντεο)

Οι επιτήδειοι, με τη γνωστή μέθοδο της «νιγηριανής απάτης», αποσπούν μικρά και μεγάλα χρηματικά ποσά, αναλόγως το… δόλωμα, υποσχόμενοι «αληθινά» χαρτονομίσματα που είναι δύσκολο να ανιχνευτούν ως πλαστά.


Τα μέλη της σπείρας προέρχονται κυρίως από χώρες της Αφρικής, όπως η Νιγηρία και το Καμερούν, αλλά και από την Ελλάδα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στα υποψήφια θύματα παρουσιάζονται ως συγγενείς πρέσβεων, αλλά και ως μέλη διπλωματικών οικογενειών, ώστε να κρατήσουν κρυφή την πραγματική τους ταυτότητα και να… εντυπωσιάσουν τους «πελάτες».

Πώς στήνεται η απάτη

Το zougla.gr εξασφάλισε το βασικό υλικό (χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ) το οποίο
Τα χαρτονομίσματα
χρησιμοποιείται από τη σπείρα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μαύρο χαρτί, το οποίο φέρει το υδατογράφημα ενός γνήσιου χαρτονομίσματος -και κατόπιν ειδικής χημικής επεξεργασίας- παίρνει το χρώμα του αυθεντικού.

Τα θύματα εντυπωσιάζονται σε κλάσματα δευτερολέπτου, κατά τη σύντομη αυτή επίδειξη των αετονύχηδων, με αποτέλεσμα να δίνουν παραγγελίες για μεγάλα χρηματικά ποσά. Τελικά παραλαμβάνουν χαρτονομίσματα μέσα σε βαλίτσες τα οποία είναι μεν μαύρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τα… αληθινά!
 http://www.zougla.gr