Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντί για καινούριο κινητό… έπαθλο ο φουσκωμένος λογαριασμός


Με δέλεαρ τα τελευταία μοντέλα κινητών τηλεφώνων, ή ακόμη και δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ, επιτήδειοι της αγοράς εξακολουθούν να αλιεύουν από το διαδίκτυο θύματα, προκειμένου να χρεώσουν το λογαριασμό τους με μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται από τις καταναλωτικές οργανώσεις, στην αδυναμία των Ελλήνων να ανανεώσουν τη συσκευή τους με τον ρυθμό που το έκαναν στο παρελθόν, με αποτέλεσμα πολλοί να στρέφονται σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς για να μη μείνουν πίσω στη μόδα της κινητής τηλεφωνίας.
«Έδιναν δώρο ένα κινητό, που δεν θα μπορούσα ποτέ να αγοράσω, λόγω της τιμής του. Ζητούσε τον αριθμό μου και να απαντήσω σε τρεις ερωτήσεις. Μου φάνηκε απλό και αθώο», λέει η 24χρονη Σοφία, που δεν κατάλαβε σε ποια περιπέτεια μπαίνει.
Ακολούθησε η λήψη δεκάδων sms, τα οποία την ενημέρωναν για νέους διαγωνισμούς που «τρέχουν» και μόνο στο τέλος του μήνα κατάλαβε ότι κάθε φορά που άκουγε τον χαρακτηριστικό ήχο του μηνύματος, ένα αόρατο χέρι αφαιρούσε 1,8 ευρώ από την τσέπη της.
«Συνήθως πλήρωνα 20-25 ευρώ στον λογαριασμό. Εκείνο το μήνα ήρθε 120!», θυμάται η 24χρονη ιδιωτική υπάλληλος, που χρειάστηκε συνδρομή από οργάνωση καταναλωτών για να καταφέρει να διακόψει την συνδρομή, στην οποία συναίνεσε χωρίς να το θέλει.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΚΠΟΙΖΩ, καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με επιπλέον χρεώσεις ακόμη και 600 ευρώ!

«Δεν φταίει η google και τα site»

Παράπλευρα «θύματα» της κερδοσκοπίας των εν λόγω εταιριών, είναι οι ελληνικοί ιστότοποι και η google.
«Δε μπορεί κανείς να καταλογίσει ευθύνη στα site, όπου ακούσια φιλοξενούνται τέτοιες διαφημίσεις», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «αν για παράδειγμα ένας δημοσιογραφικός ιστότοπος φιλοξενεί διαφημίσεις πορνό, υφίσταται ζημιά και ο ίδιος ο δημοσιογραφικός φορέας».

Άγνωστα στο ευρύ κοινό τα «όπλα» του καταναλωτή

«Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ένας καταναλωτής που έχει πέσει θύμα με τη βούλησή του, αφού είναι ο ίδιος που έδωσε τα στοιχεία του στην αλίευση που έγινε μέσω διαδικτύου, μπορεί να πάει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να ζητήσει να υπαχθεί στον Κατάλογο του άρθρου 13», επισημαίνει στο newpost ο δικηγόρος με ειδίκευση στη νομοπληροφορική, Μαρίνος Παπαδόπουλος.
Ο εν λόγω κατάλογος, είναι στην ουσία μια βάση δεδομένων, στην οποία ο πολίτης ζητά να καταχωρηθούν τα στοιχεία επικοινωνίας του, e-mail, κινητό και σταθερό τηλέφωνο, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν επιθυμεί να δέχεται τέτοιου είδους διαφημιστικές επικοινωνίες.
«Όλες οι διαφημιστικές εταιρείες, πρέπει να ενημερώνονται από την Αρχή σε τακτά χρονικά διαστήματα και αν έχουν στις λίστες τους αριθμούς, καταχωρημένους στον Κατάλογο να τους αποβάλουν και να μην τους ξαναστείλουν υλικό. Οι περισσότερες όμως λειτουργούν παράνομα, χωρίς να το δηλώνουν στην Αρχή», προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

Αποζημίωση μέσω αγωγής

Στην περίπτωση που ο πολίτης, έχει καταχωρηθεί στον  Κατάλογο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, αλλά συνεχίσει να δέχεται μηνύματα απρόσκλητης εμπορικής επικοινωνίας, μπορεί να προσφύγει νομικά κατά της διαφημιστικής εταιρείας με αγωγή ζητώντας αποζημίωση για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
«Ο καταναλωτής δεν έχει άλλη επιλογή από το να πληρώσει τους λογαριασμούς. Μπορεί όμως να διεκδικήσει και να του επιδικαστούν τα ποσά των λογαριασμών που θα έχει χρεωθεί και επιπλέον χρηματικό ποσό έως και 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων», εξηγεί ο νομικός.
Όπως μάλιστα διευκρινίζει, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, συντρέχει ακόμη κι αν ο καταναλωτής είχε δώσει στο παρελθόν οικειοθελώς τα προσωπικά του στοιχεία και εκ των υστέρων καταχωρήθηκε στον Κατάλογο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…