Τοκογλυφία με άρωμα παραδικαστικού


Θύματα ενός τοκογλύφου που δρα εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας φέρονται να έχουν πέσει ανυποψίαστες πολίτες.
Πρώην εφοριακός -θύμα ονόματι Παρασκευάς Βραχνός κατήγγειλε στην κάμερα της εκπομπής «Ζούγκλα» ότι ο εν λόγω τοκογλύφος, ο οποίος ονομάζεται Νίκος Ροϊδάκης και διατηρεί γραφείο στην Ομόνοια, έχει καταφέρει σε συνεργασία με δικαστές, αστυνομικούς αλλά και ψευδομάρτυρες να βγάλει σε πλειστηριασμό πολλά σπίτια θυμάτων ακόμα και με πλαστογραφία γραμματίων. Ο κ. Ροϊδάκης μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρέδωσαν στην εκπομπή τα θύματά του, εμφανίζεται να έχει πολλές ιδιότητες. Εμφανίζεται ως δικηγόρος, ως άνεργος, ως ανάπηρος και ως… ανεπάγγελτος. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εκκαθαριστικό του καταγγελλόμενου καθώς από το 2002, στον κωδικό 781 (όπου μεταξύ άλλων αναγράφονται και τα ποσά που προέρχονται από τυχερά παίγνια) εμφανίζονται υπέρογκα ποσά.
«Ο άντρας μου πέθανε από την ταλαιπωρία»
Επιπλέον, για τον Γολγοθά που ανεβαίνει μίλησε στην εκπομπή ακόμη ένα θύμα του κ. Ροϊδάκη. 
Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η οποία δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της, ο σύζυγός της έφυγε από την ζωή λόγω της ταλαιπωρίας που τράβηξε από τον καταγγελλόμενο.

Η ιστορία έχει ως εξής. Όπως υποστήριξε, ο γιος της βρήκε μια κοπέλα η οποία ήταν ναρκομανής και την πήγε στο σπίτι του το 1994-95. Για να την βοηθήσει, της έδωσε 40.000 δρχ. Η κοπέλα όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, την ίδια μέρα έκλεψε τα χρυσαφικά της καταγγέλλουσας και τα πήγε στον κ. Ροϊδάκη.

Όταν το έμαθαν οι γονείς του παιδιού, πήγαν στον καταγγελλόμενο και ζήτησαν τα κοσμήματα πίσω. Εκείνος αρνήθηκε να δώσει πίσω τα κοσμήματα. Όπως είναι λογικό η οικογένεια κινήθηκε δικαστικά με αποτέλεσμα ο κ. Ροϊδάκης να καταδικαστεί και να αναγκαστεί να καταβάλλει 3 εκατ. δρχ. Μετά από αυτό άρχισε να τους κάνει συνεχώς αγωγές χωρία όμως να κερδίσει καμία.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο σύζυγος της καταγγέλλουσας βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και κατήγγειλε τον κ. Ροϊδάκη ως απατεώνα. Ο κ. Ροϊδάκης τους έκανε αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση και κατάφερε να βγάλει σε πλειστηριασμό περιουσιακά τους στοιχεία. 

Εμπλοκή πρώην εισαγγελέα Εφετών»

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι μέσα από τις δραστηριότητες του κ. Ροϊδάκη αναδύονται συνεργασίες μεταξύ αυτού και πρώην ανώτατων δικαστικών λειτουργών. 

Σύμφωνα με έγγραφα φωτιά τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εκπομπής αλλά και σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων του, ο κ. Ροϊδάκης επηρέαζε τις δίκες στις οποίες κατηγορούνταν και έτσι εξασφάλιζε δικαστικές αποφάσεις που τον ευνοούσαν. 

Ενδεικτική είναι η κατάθεση της πρώην αντιεισαγγελέως και νυν εισαγγελέως Αθηνών κυρίας Θεοδώρας Μπότση η οποία αναφέρει πως ο πρώην εισαγγελέας εφετών κ. Ελευθέριος Πατσής της ζήτησε να αποσύρει το κατηγορητήριο του κυρίου Ροϊδάκη και να κάνει απαλλαχτική πρόταση στο συμβούλιο.

Σήμερα, ο πρώην εισαγγελέας κ. Ελευθέριος Πατσής, είναι δημοτικός σύμβουλος στη Σκόπελο.
Μετά τις διώξεις που του ασκήθηκαν κατόπιν της κατάθεσης της εισαγγελέως κυρίας Θεοδώρας Μπότσα, ο πρώην δικαστικός λειτουργός αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ο κ. Πατσής, μιλώντας στην «Ζούγκλα», υποστήριξε ότι προ τετραετίας απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε προσωπικές επαφές με τον κ. Ροϊδάκη.
http://www.zougla.gr/