Συμβόλαια θανάτου ομολόγησε ο Αλβανός

Ο Αλβανός, Τζουλιάν Σινανάι, ο οποίος κρατείται στην Αλβανία, ομολόγησε ότι έχει διαπράξει πολλές πληρωμένες δολοφονίες στη χώρα του, αλλά και στην Ελλάδα, και ισχυρίστηκε ότι αυτός τοποθέτησε τη βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2010, η οποία αποδίδεται στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».  

Από τις καταθέσεις του συλληφθέντα, προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε ως κατασκευαστής βομβών εξ αποστάσεως, για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε μια σειρά από επιθέσεις της οργάνωσης στην Ελλάδα.
Οι ισχυρισμοί του Αλβανού κακοποιού, για συμβόλαια θανάτου και τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα, θα εξετασθούν κι από το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών, που βρίσκεται στα Τίρανα και εξετάζει τον 28χρονο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα.
Ο Σινανάι πράγματι χαρακτηρίζεται πληρωμένος δολοφόνος από τις αλβανικές αρχές και κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων στην Αυλώνα το 2012 και το 2013, και για κατασκευή βομβών.
Οι αλβανικές αρχές, δήλωσαν χθες το βράδυ ότι ανακάλυψαν και εξάρθρωσαν μια οργάνωση που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και καταζητούν τουλάχιστον 3 «προμηθευτές», καθώς συνέλαβε έναν άντρα ύποπτο για την τοποθέτηση βόμβας στο όχημα του Νομάρχη της Αυλώνας τον περασμένο Δεκέμβριο, τη στιγμή που προσπαθούσε να ανέβει σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο τον Τιράνων.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί στην Αλβανία σειρά από βομβιστικές επιθέσεις σε παγιδευμένα αυτοκίνητα. Η τελευταία σημειώθηκε προχθές, όταν ανατινάχτηκε το αυτοκίνητο ενός Ιταλού επιχειρηματία στα Τίρανα.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, είναι επιφυλακτικοί για όσα λέει ο Τζουλιάν Σινανάι, γιατί αρχικά έκανε λόγο, κατά την εξέτασή του, για πάνω από 40 δολοφονίες που έχει διαπράξει σε Αλβανία και Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια ανέφερε άλλον αριθμό και κατέληξε σε περίπου 20 συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα.
Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό τα περισσότερα από αυτά που ισχυρίζεται ο Αλβανός κρατούμενος, είναι μυθοπλασίες, αλλά δεν αποκλείουν κάποια να έχουν βάση, γιατί για μία από τις δολοφονίες που αναφέρει ότι έχει διαπράξει στην Ελλάδα, από την έρευνα που έκαναν εδώ οι αρχές, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είναι αλήθεια τα όσα λέει.
Ο Σινανάι, μετά από συνεννόηση με τις αλβανικές αρχές, θα εξεταστεί το πρωί από το ελληνικό κλιμάκιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ