Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και χιόνια

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες αύριο Τρίτη (28-01-2014) και από τα δυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς.


Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χωρά.
Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χωράς. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί με την ιδία ένταση. Το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νοτιά.
Μεθαύριο Τέταρτη στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Μετ΄εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στο νομό Πέλλας η κυκλοφορία διαξάγεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα, από το 12ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο. Στο νομό Ημαθίας, στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης, από 82ο χλμ. έως το 98,3 χλμ., Βέροιας – Σελίου, από το 14ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο, Νάουσας – Σελίου, από το 15ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο και στη δημοτική οδό Νάουσας – 3-5 Πηγαδίων, από το 7ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο.
Στο νομό Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων και στο νομό Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 58ο χλμ. (ύψος Αρναίας) έως το 75ο χλμ. (ύψος Ταξιάρχη) και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας.
Στο εθνικό και το υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.