Αγριεύει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Στερεάς και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο και τον Πατραϊκό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

http://meteo.gr/