Θάνατος και τρόμος σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ρωσίας ...18 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 18 είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και περίπου 40 οι τραυματίες από έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε την Κυριακή σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Νότια Ρωσία,
ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, που εξέταζαν από την αρχή όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Σότσι τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, κύρια ύποπτη της έκρηξης είναι μία γυναίκα η οποία φέρεται να είναι καμικάζι και να ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά. Αρχικά, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό σιδηρόδρομο του Βόλγκογκραντ, χωρίς να προβεί αμέσως σε λεπτομέρειες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αρχών, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 13, ενώ τα μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό σε 18. Μάλιστα, αναφέρουν πως μεταξύ των νεκρών είναι κι ένα παιδί, 9 ετών, καθώς κι ένας αστυνομικός. Συνολικά τρεις είναι οι αστυνομικοί που έχουν υποστεί τραυματισμούς, ενώ η κατάσταση του ενός εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Μάλιστα, ο αριθμός των νεκρών εικάζεται ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, αν οι άνδρες ασφαλείας του σταθμού δεν είχαν εντοπίσει τη γυναίκα καμικάζι κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ειδικό μηχάνημα εντοπισμού συσκευών και την είχαν εμποδίσει να εισέλθει στην κυρίως αίθουσα αναμονής των επιβατών. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών Βλαντιμίρ Μάρκιν. Η έκρηξη σημειώθηκε 30 λεπτά πριν την άφιξη αμαξοστοιχίας από τη Μόσχα.
http://www.zougla.gr/