Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άνεργοι φτιάχνουν το σπίτι άνεργης πυρόπληκτης στα Χανιά και ζητούν στήριξη

Δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη, άνεργοι και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, προσπαθούν να βοηθήσουν στην αναστύλωση της κατοικίας μιας άνεργης συμμαθήτριάς τους, η οποία έμεινε σχεδόν άστεγη μετά... την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Μαίου στο Βαμβακόπουλο Χανίων.


Όμως για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει χρειάζονται την συνδρομή και άλλων, είτε οικονομική, είτε σε υλικά, είτε ακόμη και σε ανθρώπινα χέρια.

Υπενθυμίζεται πως από την καταστροφική πυρκαγιά της 28ης Μαίου – εκτός των άλλων – κάηκε σχεδόν ολοσχερώς και η κατοικία μιας οικογένειας.

Από τότε, η οικογένεια διαμένει – όπως, όπως – σε ένα δωμάτιο το οποίο διασώθηκε.

Τον περασμένο Αύγουστο , ο Δήμος Χανίων ενέκρινε έκτακτη οικονομική βοήθεια στην πυρόπληκτη κοπέλα, με την οποία – όπως θα διαβάσετε παρακάτω – έγινε δυνατή η ανακατασκευή μόνο των πατωμάτων.

Έτσι η νεοσύστατη Κίνηση ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Χανίων και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας , αποφάσισαν να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη με την ανακατασκευή της κατοικίας της οικογένειας.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει αλλά για να συνεχιστούν και να υπάρξει πιθανότητα να στεγαστεί στο σπίτι της πριν τον βαρύ Χειμώνα η οικογένεια, χρειάζεται την έμπρακτη ανθρωπιά και άλλων.

Η Κίνηση ανέργων και επισφαλών εργαζομένων Χανίων και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με επιστολή τους στο karavani.gr απευθύνουν έκκληση σε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια με τους εξής τρόπους:

«Οικονομική στήριξη (κυρίως να καλύψουμε την άμεση ανάγκη να τελειοποιηθεί η σκεπή).
Αγορά Οικοδομικών Υλικών για:
1. Σοβάτισμα
2. Υδραυλικές εγκαταστάσεις
3. Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
Βοήθεια στην στελέχωση ομάδων για την κατασκευή»Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

"Κάνουμε έκκληση έχοντας απόλυτη και απέραντη εμπιστοσύνη στον διπλανό μας και στην βεβαιότητα ότι αν πάρουμε την ζωή στα χέρια μας, χρησιμοποιώντας την ενέργεια την φαντασίας και την γνώση μας μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα από ότι νομίζουμε.

Τον προηγούμενο Μάιο από σπινθήρα στα ηλεκτρικά καλώδια (υπαιτιότητα της ΔΕΗ) κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού μιας άνεργης κοπέλας, μαθήτριας του ΣΔΧ. Παρά την απαίτηση από την ΔΕΗ να αποκαταστήσει την ζημιά, δεν έγινε τίποτα. Ο Δήμος Χανίων, είχε υποσχεθεί πλήρη και βοήθεια για την ανακατασκευή του κτιρίου και την στήριξη της άνεργης κοπέλας, ωστόσο, αρκέστηκε μόνο στο να τοποθετήσει το δάπεδο του σπιτιού. Βέβαια, μπορεί ο Δήμος Χανίων, και η ΔΕΗ, απλά να διεκπεραίωσαν την κατάσταση αφήνοντας μισοτελειωμένο ένα σπίτι, οι πολίτες και φίλοι της κοπέλας, έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, βοηθώντας να χτισθούν οι τοίχοι.

Πριν τον Χειμώνα, πέντε άνθρωποι «ζούσαν » στο μοναδικό δωμάτιο που έχει απομείνει στο κατεστραμμένο σπίτι σε άθλιες συνθήκες, μιας και όλα τα μέλη της οικογένειας είναι άνεργα. Μερικές μέρες αργότερα δημιουργήθηκε η κίνηση ανέργων Χανίων, δίνοντας την υπόσχεση ότι μπορούμε να φτιάξουμε αποτελεσματικούς θεσμούς αλληλεγγύης, ξεκινώντας από την ανακατασκευή του σπιτιού της φίλης μας. Μια υπόσχεση που βασίστηκε στην γνώση των θεσμών αλληλεγγύης του εργατικού κινήματος και ειδικά εκείνων των χωρών που η έλλειψη κράτους πρόνοιας έκανε αυτούς τους θεσμούς μέρος απαραίτητο της ζωής και στην εμπειρία των σύγχρονων κινημάτων αλληλεγγύης.

Έτσι η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η συνάδελφο ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε το πρώτο βήμα δοκιμάζοντας την δύναμη της αλληλεγγύης μας και την ικανότητα να την εκφράζουμε, έτσι η γνώση μας μπορεί να αποκτήσει ψυχή. Η εμπειρία που θα αποκτήσουμε θα μας οδηγήσει στο επόμενο στάδιο. Αποφασίσαμε λοιπόν προσφέροντας εθελοντική εργασία να βοηθήσουμε την συνάδελφο να ανακατασκευάσει το καμένο σπίτι της. Όμως χρειάζονται υλικά που σε αυτήν την φάση δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουμε για αυτό κάνουμε. Έτσι, με την παραπάνω επιστολή μας απευθυνόμαστε σε θεσμούς αλληλεγγύης της πόλης, σωματεία και συλλόγους, συνελεύσεις γειτονιών, ιδιώτες, ζητώντας την στήριξη τους, για την:

• Οικονομική στήριξη (κυρίως να καλύψουμε την άμεση ανάγκη να τελειοποιηθεί η σκεπή).
• Αγορά Οικοδομικών Υλικών για:
1. Σοβάτισμα
2. Υδραυλικές εγκαταστάσεις
3. Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
• Βοήθεια στην στελέχωση ομάδων για την κατασκευή

Κλείνοντας θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς απέναντι στην υποβάθμιση της ζωής μας."
πηγή: flashnews.gr
 Από τον/την petraskandalou.blogspot.com στο PetraSkandalou

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…