Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εισαγγελέας καλεί Γιάννο

Σε εξηγήσεις καλείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος.


Η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου απέστειλε ήδη κλήση προκειμένου να προσέλθει ενώπιόν της για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ο πρώην υπουργός. Η κλήση αφορά για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος για το έτος 2010 και σε βαθμό πλημμελήματος για το έτος 2009, οπότε με βάση τον παλαιότερο νόμο διωκόταν ως πλημμέλημα. Σχετίζεται με το ποσό των περίπου 1,33 εκατ. ευρώ που είχε εντοπιστεί από τη λίστα Λαγκάρντ να έχει η σύζυγός του στην τράπεζα HSBC χωρίς να δηλωθεί ούτε το 2008, ούτε τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για συμπληρωματική έρευνα στην ήδη υπάρχουσα υπόθεση με την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί για το πόθεν έσχες του 2008 τόσο σε βάρος του κ. Παπαντωνίου όσο και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Και οι δύο για την υπόθεση αυτή έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση τον Απρίλιο του 2013, με τον κ. Παπαντωνίου να καταβάλει εγγύηση 50.000 ευρώ και τη σύζυγό του 20.000 ευρώ. Πριν από έναν περίπου μήνα, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε κρίνει πάντως ότι προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού και για φοροδιαφυγή την περίοδο 2000-2010 μετά από οικονομικό και φορολογικό έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ.

Φοροδιαφυγή πάνω από 3 εκατ. ευρώ!

Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από τον οικονομικό και φορολογικό έλεγχο του ΣΔΟΕ που είχε διατάξει η κ. Παπανδρέου, προκύπτει φοροδιαφυγή άνω των 3 εκατ. ευρώ από το 2000 έως το 2010. Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε, μελετώντας το πόρισμα, ότι πρέπει να ασκηθεί εις βάρος του πρώην υπουργού αλλά και της συζύγου του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή κατ' εξακολούθηση.

Ζούσε… πλουσιοπάροχα


Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου ζούσε ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα από όσα έβγαζε. Οι πηγές αυτών των εσόδων δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, αλλά οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι συνεχίζεται η έρευνα για εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο πρώην υπουργός. Μάλιστα, έχει απαντηθεί σειρά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από τις αρμόδιες αρχές του εξωτερικού για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
 http://www.zougla.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…