Κύκλωμα υπεράνω υποψίας...με δικηγόρους, και υπαλλήλους του ΣΔΟΕ

Στο τέλος της φαίνεται πως φθάνει η έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα εκβιαστών το οποίο, όπως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, ζητούσε από ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου που βρίσκεται στο Σύνταγμα 400.000 ευρώ, προκειμένου να «παγώσει» ο έλεγχος που έκανε στο κατάστημά της το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.


Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται δύο γνωστοί ποινικολόγοι, ένα στέλεχος του ΣΔΟΕ καθώς και ένας αστυνομικός.

«Έγινε πολύωρη εξέταση κατ' αντιπαράσταση και διαπιστώθηκε ότι και τα τέσσερα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση. Θα πάνε και οι τέσσερις κατηγορούμενοι» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρόκειται για τους ποινικολόγους Στάθη Καρυδομάτη και Γιάννη Αλετρά, για τον προϊστάμενο του Τμήματος Ελέγχων Ειδικών Φόρων Νίκο Βασιλάκο καθώς και για έναν αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο μεσάζοντα.

Ο εκβιασμός

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Νοεμβρίου 2013 όταν, έπειτα από επισταμένη έρευνα που πραγματοποίησαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ στις αποθήκες του ενεχυροδανειστηρίου στο Σύνταγμα,όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr, διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια ονόματι Α.Μ. είχε στην κατοχή της παράνομα 16 κιλά χρυσό, τα οποία δεσμεύτηκαν, προκειμένου να γίνει έλεγχος στα παραστατικά κατοχής και προμήθειας.

Ύστερα από λίγες ημέρες όμως, όπως κατήγγειλε η ίδια, εμφανίστηκαν δύο δικηγόροι και ζήτησαν από την Α.Μ. το ποσό των 400.000 ευρώ για να πάρει το ενεχυροδανειστήριο πίσω τον χρυσό και για να «παγώσει» ο έλεγχος του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η καταγγέλλουσα, οι δύο δικηγόροι φέρονται να της είπαν ότι γνωρίζουν τον τμηματάρχη του ΣΔΟΕ και έτσι η μεσολάβηση θα ήταν εύκολη υπόθεση...

Η σύλληψη

Όταν οι δύο δικηγόροι αποχώρησαν, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος αποφάσισε να επισκεφθεί την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και να καταγγείλει το περιστατικό.

Η κινητοποίηση των «Αδιάφθορων» ήταν άμεση. Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές, «μετά την καταγγελία, ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και προσημειώθηκαν. Έτσι, μετά τη συναλλαγή, έγινε έφοδος στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων και εντοπίστηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα».

Από τη μεριά του, πάντως, ο δικηγόρος Στάθης Καρυδομάτης φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. 

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες τον πλησίασε ένας μεσάζων ο οποίος επικαλούνταν γνωριμίες στο ΣΔΟΕ και του μετέφερε ότι η ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου -και εντολέας του- θα μπορούσε να «ξεμπερδέψει» δίνοντας κάποια χρήματα. 

Όπως υποστηρίζει, της το μετέφερε και εκείνη δέχθηκε, αργότερα όμως αποφάσισε να τον καταγγείλει στις Αρχές για να ευεργετηθεί φορολογικά.
http://www.zougla.gr/