Για «λαθροχειρία» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ «Τα Νέα» για την ομιλία Τσίμερ

Mε τίτλο «αντί συγνώμης επιμένουν στην αθλιότητα» ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο σημείωμά του κατηγορεί την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για «λαθροχειρία», όσον αφορά την χθεσινή τοποθέτηση της Γκάμπι Τσίμερ για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτης της κ. Τσίμερ ηχογράφησε όλη την ομιλία της και θα την δώσει στη δημοσιότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης«αυτούσια, προσεχώς».
Στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την μετάδοση ηχητικού ντοκουμέντου από «Τα ΝΕΑ» κάνει λόγο για «επιλεκτική μετάδοση» και επισημάνει ότι η εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο «την υποτιθέμενη αριστερή παραφωνία της κας Τσίμερ, διότι σε μια κλειστή σύσκεψη με στελέχη της κυβέρνησης, υπερασπίστηκε δήθεν την άποψη ότι πρέπει οι έλληνες να εκπληρώσουμε τα προαπαιτούμενα του μνημονίου και να μη ζητάμε κούρεμα του χρέους». Στη διάψευση της κ. Τσίμερ, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα απαντά με ηχητικό ντοκουμέντο από τη κλειστή σύσκεψη, όπου επιλεκτικά παρατίθενται αποσπάσματα της τοποθέτησης της κ. Τσίμερ.
Ακόμα κι έτσι όμως διαπιστώνει κανείς την αναντιστοιχία όσων έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ» το πρωί και όσων στο επιλεκτικό ηχητικό φαίνεται να λέει, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «με δυο λόγια πάνε για μαλί και βγαίνουν κουρεμένοι». Ενδεικτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ανεπίσημο σημείωμά του παραθέτει το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ με το ηχητικό ντοκουμέντο και επισημαίνει τα εξής:
« -Τι έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ ότι είπε για το χρέος η κα Τσίμερ:
«Αλλά το κούρεμα ξεχάστε το, ούτως ή άλλως διότι η Ευρώπη δε μπορεί να συναινέσει»
- Τι ακούμε στο ηχητικό των ΝΕΩΝ για το χρέος:
«Ο πρωθυπουργός σας ήρθε στη Γερμανία και είπε ότι έχετε πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα. Έχετε λοιπόν τις προϋποθέσεις για ένα κούρεμα του χρέους. Όμως το κούρεμα για το οποίο μιλάτε πρόκειται για ένα γενικό κούρεμα; Από αυτά που λέτε δεν μας ενδιαφέρει να δούμε τι αφορά τους πολίτες άλλων χωρών της Ε.Ε. Δηλαδή το θέμα είναι: Αξιολογήστε το χρέος. Μιλήστε για χρέος που είναι νόμιμο. Για χρέος που είναι παράνομο. Και για χρέος που είναι ανήθικο. Και αφού αξιολογήσετε όλα αυτά, τότε θα μιλήσουμε για κούρεμα του χρέους».
- Τι έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ ότι είπε η κα Τσίμερ για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων του μνημονίου:
«Αν δε κάνετε το μάθημά σας και δεν εκπληρώσετε τα προαπαιτούμενα ο φτωχός Γερμανός δε μπορεί να πληρώσει τα χρέη σας».
- Τι ακούμε στο ηχητικό των ΝΕΩΝ
«Η παράκληση μου είναι η εξής: Κάντε το πιο συγκεκριμένο, πιο ξεκάθαρο. Ασκήστε κριτική στα πράγματα για τα οποία δεν είστε υπεύθυνοι. Κάντε όμως και εσείς αυτά που πρέπει (homework). Κάντε αυτό που πρέπει (homework) και μετά θα έχουμε καλύτερα επιχειρήματα για να δείξουμε και σε άλλες χώρες περισσότερη αλληλεγγύη».