Oι "άκρες" του Λαυρεντιάδη στους ΝΥΤ και η οργή του Προβόπουλου !

Η ιστορία που ευθύς αμέσως θα σας διηγηθώ περιέχει τα πάντα: μυστήριο, ίντριγκες, ύποπτες συναντήσεις. Θα θυμάστε ότι οι «New York Times» επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο για το θέμα της Proton Bank. Το δημοσίευμα υπογράφεται από έναν δημοσιογράφο ονόματι Τόμας. Ο δημοσιογράφος αυτός ήρθε στην Αθήνα, έκλεισε ραντεβού με τον κ. Προβόπουλο, φωτογραφήθηκε μαζί του στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Εν συνεχεία είχε, μου λένε, ένα μυστηριώδες ραντεβού με έλληνα δημοσιογράφο, συναντήθηκε και με μερικούς τραπεζίτες και κάθησε και έγραψε το άρθρο του.


Είναι αλήθεια ότι ο κ. Προβόπουλος όταν διάβασε το άρθρο δεν πίστευε στα μάτια του. Απέστειλε επιστολή στον διευθυντή των «New York Times» με την οποία κατηγορούσε τον συντάκτη του άρθρου ότι, ενώ είχε δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, αυτός έκανε επιλεκτική χρήση, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ο διευθυντής της αμερικανικής εφημερίδας απάντησε στην επιστολή του κ. Προβόπουλου υποσχόμενος ότι θα εξετάσει σε βάθος το θέμα.


Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ αφού αυτομάτως το ερώτημα που ανακύπτει είναι με ποιους συναντήθηκε στην Αθήνα ο αμερικανός δημοσιογράφος προτού γράψει το επίμαχο άρθρο. Λέγεται ότι βασικός τροφοδότης των πληροφοριών του υπήρξε ένας επικοινωνιολόγος, ο οποίος, να σημειώσω, διατηρούσε (και διατηρεί) σχέσεις και ισχυρούς δεσμούς με τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Στην Τράπεζα της Ελλάδος πάντως πιστεύουν ότι αυτός που βρίσκεται πίσω από το δημοσίευμα δεν είναι άλλος από τον έγκλειστο στη φυλακή για το καραμπινάτο σκάνδαλο της Proton.