Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί φώναζαν “Fuhrerprinzip” τον Μιχαλολιάκο

Η λέξη, η οποία προφέρεται “Φύρερπρινζίπ”, είναι -φυσικά- γερμανικής προέλευσης και σημαίνει, σε ακριβή μετάφραση, “Ηγέτιδα αρχή”. Για την ακρίβεια “Fuhrer” (η λέξη που χρησιμοποιείτο για τον Χίτλερ) σημαίνει “ηγέτης”, ή “καθοδηγητής” και “prinzip”, σημαίνει “αρχή”. Όμως, δεν πήραν από εκεί την ιδέα οι χρυσαυγίτες.

Η λέξη χρησιμοποιείτο από τους ναζί για να περιγράφει την οργανωτική- κυβερνητική δομή του 3ου Ράιχ. Σε ελεύθερη μετάφραση, το πραγματικό νόημα που έχει προσδοθεί στη λέξη, μετά τη χρήση της από τις στρατιές του Χίτλερ, είναι “ο λόγος του Φύρερ είναι πάνω από κάθε γραπτό νόμο”. Μπορούμε να υποθέσουμε, με βάση τη στρατιωτική ιεραρχία και πειθαρχία στην οργανωτική δομή της Χρυσής Αυγής, ότι είχε το ίδιο νόημα και στην… ελληνική της βερσιόν.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, παρά τη χρήση της από τους ναζί, η λέξη “Fuhrerprinzip” δεν “γεννήθηκε” από τον εθνικοσοσιαλισμό. Είναι επινόηση του Γερμανού φιλοσόφου Hermann Graf Keyserling, (ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο). Ο ίδιος, εξηγούσε πως με αυτό τον όρο, επεξηγείτο η βάση του Κοινωνικού Δαρβινισμού, βάσει του οποίου συγκεκριμένα “χαρισματικά άτομα” είχαν “γεννηθεί για να διοικούν”.
Και πάμε τώρα στο “ζουμί”: Η ιδεολογία του Führerprinzip (η σωστή χρήση είναι αυτή με το ουμλάουτ, τα γερμανικά “διαλυτικά” πάνω από το u, που δεν υπάρχουν στις άλλες λατινογενείς γλώσσες), μιμείται τη στρατιωτική ιεραρχία αλλά με πολύ πιο ακραίους όρους. Για την ακρίβεια, προβλέπει κάθε οργάνωση με ιεραρχία ηγετών, όπου κάθε ηγέτης (δηλαδή Führer) έχει την απόλυτη ευθύνη για τον τομέα, ή την περιοχή του, απαιτεί απόλυτη υποταγή από αυτούς που βρίσκονται “κάτω του” και απαντά/λογοδοτεί μόνο στους ανωτέρους του.
Αυτό, στον εθνικοσιαλισμό, απαιτεί υποταγή και πίστη, πάνω και από οποιεσδήποτε σκέψεις για το αν είναι “καλό ή κακό” αυτό που εντέλλεται από τον Φύρερ του ο κάθε υποταγμένος. Και, για να προσθέσουμε ένα ιστορικό στοιχείο, ο Αδόλφος Χίτλερ, λογοδοτούσε “μόνο στο Θεό και στο γερμανικό λαό”.
Αυτή η αρχή (δηλαδή το Fuhrerprinzip), δεν έγινε μόνο η αφορμή και η “έμπνευση” για να αυτοαποκαλείται και αποκαλείται ο Χίτλερ “Φύρερ”, αλλά έγινε και ο απόλυτος νόμος του γερμανικού Εθνικοσιαλιστικού Κόμματος (ναι, αυτό του Χίτλερ) και των SS (αν χρειάζεστε εξήγηση, ρωτήστε τον παππού και τη γιαγιά σας που γνώρισαν από κοντά την “καλοσύνη” των SS). Αργότερα, μετακυλίστηκε σε ολόκληρη τη γερμανική κοινωνία, με διορισμένους δημάρχους να αντικαθιστούν τις εκλεγμένες τοπικές κυβερνήσεις/αυτοδιοικήσεις. Μέχρι και στα σχολεία, καταργήθηκαν τα εκλεγμένα μαθητικά συμβούλια και τα συμβούλια γονέων και κηδεμόνων, με όλη την εξουσία να περνά στον διευθυντή.
Με αυτό τον τρόπο, ίσως να είναι ευκολότερο να καταλάβει κανείς την δομή της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που κόπιαρε το ιεραρχικό σύστημα της συμμορίας που έφερε τη μεγαλύτερη καταστροφή (και) σε αυτό τον τόπο: Των ναζί. Προφανώς και στη θέση του “supreme leader”, του Φύρερ, είχε τοποθετηθεί ο Μιχαλολιάκος, με τις τοπικές οργανώσεις να έχουν τους “φυρερίσκους” τους. Ίσως έτσι να εξηγείται το γιατί ο Γιώργος Ρουπακιάς πήρε εντολή από τον “ανώτερό” του να πάει και να σκοτώσει τον Φύσσα και το έκανε δίχως δισταγμό…
- See more at: http://www.itabloid.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…