Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είχαν βάλει τον συγγενή βουλευτή της ΧΑ επικεφαλής της ΕΥΠ που υποτίθεται τους παρακολουθούσε !!!

Πολιτικά έκθετος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε απλώσει πέπλο προστασίας στον προϊστάμενο της Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ και επικεφαλής, μέχρι χθες, των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή, Δήμο Κούζηλο.
Παρ' ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τού είχαν επισημάνει ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών, εκείνος τον κάλυψε πλήρως.
Χθες, όμως, υποχρεώθηκε να τον ξηλώσει μόλις έγινε γνωστό ότι το εν λόγω υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ είναι -μακρινός- συγγενής με τον Πειραιώτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Κούζηλο. Φαίνεται πάντως ότι οι λόγοι της αποπομπής δεν πρέπει να αναζητηθούν μόνο στη συγγένεια, καθώς, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, την ίδια τύχη είχε και το δεξί του χέρι (ο κ. Κ.). Συνεπώς, κάτι (πιο) σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ΕΥΠ...
Χθες, τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων εμφάνιζαν τον κ. Δένδια να συνεχίζει την επιχείρηση κάθαρσης του κρατικού μηχανισμού από τους ακροδεξιούς θυλάκους, η αλήθεια ωστόσο για εκείνον είναι κατά πολύ χειρότερη με βάση τις απαντήσεις που ο ίδιος έδωσε στη Βουλή, σε δύο, με συναφές περιεχόμενο, ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...

Παίρνοντας την υπόθεση από την αρχή, στα τέλη του 2012 δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σαρωτικές αλλαγές εντός της ΕΥΠ, γεγονός που προκαλεί τις δύο ερωτήσεις. Οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Χαρά Καφαντάρη και Στάθης Παναγούλης μπαίνουν όμως και σε λεπτομέρειες (4/12/2012): "Στην Γ' Διεύθυνση της ΕΥΠ, που κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αντισυνταγματικούς ρόλους (σ.σ.: υποκλοπές, παρακολουθήσεις κ.ά.), τοποθετήθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δήμος Κούζηλος ως διευθυντής, υπεύθυνος για τις υποκλοπές. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός της αστυνομίας έχει επιβαρυνθεί από δημοσιεύματα κατά το παρελθόν για τη συμμετοχή του, από την ίδια τότε θέση, με τη γνωστή υπόθεση των 'απαγωγών' των Πακιστανών".
Καυτό το ερώτημα δε που ακολουθεί: "Με ποια κριτήρια αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας επελέγη ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Κούζηλος, προκειμένου να τοποθετηθεί ως διευθυντής στην καίρια διεύθυνση αντικατασκοπείας, παρακολουθήσεων και υποκλοπών;". Στην ίδια ερώτηση ετίθετο φυσικά και το γενικό ζήτημα εκτεταμένων αλλαγών στην κρίσιμη αυτή υπηρεσία. Τόσο οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Πανούσης και Βασίλης Οικονόμου, μία ημέρα μετά, υπογράμμιζαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που είχε τότε διαμορφωθεί στον 8ο όροφο της Κατεχάκη.

...και η απάντηση Δένδια

Η συνέχεια, έτσι όπως διαμορφώθηκε από την επίσης γραπτή απάντηση (κοινή και για τις δύο ερωτήσεις) του αρμόδιου υπουργού, είναι ακόμη πιο αποκαλυπτική: Ο Νίκος Δένδιας παρείχε την πλήρη κάλυψή του στις αλλαγές εν γένει αλλά και ειδικώς (αφού μιλάμε για ένα τόσο κρίσιμο πόστο), σημειώνοντας: "Οι ληφθείσες αποφάσεις υπήρξαν απολύτως σύμφωνες με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της ΕΥΠ, διαφανείς και με εχέγγυα αντικειμενικότητας και αμεροληψίας". Ενώ σε άλλο σημείο, θέλοντας να ρίξει σκοτάδι για το κύμα αλλαγών, υποστηρίζει ότι ελήφθησαν υπόψη "τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα [...] καθώς και η προηγούμενη εμπειρία τους".
Με αυτό το τελευταίο, ασφαλώς, ο υπουργός δεν εννοεί τη σκοτεινή, ακόμη και σήμερα, υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Αντιθέτως, δεν μπήκε καν στον βάσανο της επανεξέτασης της συγκεκριμένης επιλογής και αγνόησε προκλητικά την καταγγελία των τεσσάρων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διασύνδεση του εν λόγω αξιωματικού με την παραπάνω δυσώδη ιστορία.

Γιατί αποπέμφθηκε ο Δ. Κούζηλος

Επιλογή - γραμμάτιο που πληρώθηκε χθες, καθώς ο Δήμος Κούζηλος απομακρύνθηκε από το καίριο πόστο του. Ας σημειωθεί ότι από τη θέση του ήταν εκείνος που όφειλε να διευθύνει τις παρακολουθήσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής και ως εκ τούτου είχε την υποχρέωση της συλλογής και αποστολής στοιχείων στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Βουρλιώτη.
Ο προϊστάμενος Αντικατασκοπείας συμμετείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή πρωινή σύσκεψη και λίγη ώρα μετά του ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή του. Ο Δήμος Κούζηλος είναι μακρινός συγγενής του βουλευτή Α' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου. Η απομάκρυνση δεν φαίνεται πάντως να οφείλεται σε λόγους ηθικής τάξης, καθώς από την υπηρεσία απομακρύνθηκε και ο άμεσος συνεργάτης του.
Από άλλες πηγές εξάλλου (vima.gr), η απομάκρυνση συνδέεται με τη στενή, παλαιά σχέση που είχε ο Δ. Κούζηλος με τον αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο, επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι πριν από λίγες ημέρες (23/9), που επίσης απομακρύνθηκε λόγω της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.
Στην υπόθεση έσπευσε να εμπλακεί και το νεοναζιστικό κόμμα, το οποίο υιοθετεί πληροφορίες, όπως αναφέρει, ενημερωτικών ιστοσελίδων (δεν τις κατονομάζει πάντως), σύμφωνα με τις οποίες, η αποπομπή του Δ. Κούζηλου "σχετίζεται με τη διαφωνία του στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να παρακολουθείται ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα".

Τα κρίσιμα ερωτήματα

Σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύονται τώρα καίρια ερωτήματα, όπως: Πόσο σημαντικά είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, στο βαθμό που υπεύθυνος για αυτές ήταν συγγενής ατόμου που ήταν στον κύκλο των υπό παρακολούθηση ανθρώπων (κατά το... "έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα"); Επίσης, μήπως το ξετύλιγμα της υπόθεσης ξεκίνησε από τη διαπίστωση των εισαγγελικών αρχών ότι τίποτε σημαντικό δεν προέκυπτε από τις παρακολουθήσεις; Και, η ΕΥΠ δεν γνώριζε για τη συγγένεια του κορυφαίου στελέχους της με τον βουλευτή;
Σε ένα άλλο πεδίο, εξάλλου, στα δημοσιογραφικά γραφεία έφθασαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν την οικονομική διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με δύο επιχειρηματίες, που διατηρούν προνομιακές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Καθώς δε, αναφέρθηκε, σε ιστοσελίδα, και το όνομα του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη, το Τμήμα Επικοινωνίας της ΠΑΕ διέψευσε κάθε τέτοια σχέση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…