Τους "πονάει" που ο πρόεδρος του ΣΕΒ είναι αντισυστημικός...και τους χαλάει την "σούπα"

Τον βλέπουμε να τον κάνουν υποψήφιο ...του ΣΥΡΙΖΑ αλά κυρία Γιάννα!
Δείτε πως σχολιάζει Ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ τα όσα είπε για τα επιχειρηματικά λαμόγια ...και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (φωτογραφία) όχι μόνο δίνει εύσημα στον κ. Αλ. Τσίπρα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαία παράταξη, αλλά δηλώνει ότι, ως εκπρόσωπος του κεφαλαίου και των βιομηχάνων, δεν φοβάται την Αριστερά: «Γιατί να τη φοβηθώ, είναι μέρος του πολιτικού σκηνικού και της δημοκρατίας μας και λειτουργεί εκ των πραγμάτων μέσα στα όρια που θέτουν η βούληση του λαού, η οικονομική λογική και η διεθνής πραγματικότητα» λέει σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

***
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αγάπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβει. Λέει μάλιστα ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει στην ωρίμαση του κόμματος και στην πολιτική σταθερότητα, στη σταθερότητα του συστήματος. Οι καιροί, λέει, επιτάσσουν να γίνουμε όλοι πιο ριζοσπαστικοί, αλλά ταυτόχρονα και πιο ρεαλιστικοί. Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος, αφού ο πρόεδρος του ΣΕΒ αποκηρύσσει το «δόγμα Μποδοσάκη», που ήθελε το κεφάλαιο πάντα με το «γκουβέρνο». Υπάρχει τώρα ένα νέο δόγμα, το «δόγμα Δασκαλόπουλου», που λέει ότι «το κομματοκρατούμενο κράτος ασέλγησε και χρεοκόπησε, και ότι από 'δώ κι εμπρός η ανασυγκρότηση, η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του τόπου απαιτούν μια ιθύνουσα επιχειρηματική δομή άλλων προδιαγραφών». Δηλαδή; Νέο κόμμα βιομηχάνων;

***
Και να 'ταν μονάχα αυτό; Χρησιμοποιώντας αριστερή φρασεολογία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επιτίθεται εναντίον μελών του... ΣΕΒ, δηλαδή εναντίον του «κρατικοδίαιτου και νεοπλουτικού επιχειρηματικού κατεστημένου που έμαθε να κάνει τις δουλειές του διαπλεκόμενο με την πολιτική εξουσία».