“Beni the Greek” έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο κ. Βενιζέλος αποδεικνύεται ιδιαίτερα “αλληλέγγυος” όταν πρόκειται να λάβει αποφάσεις για γνωστούς και φίλους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται τελικά για ακόμη μια φορά πρωταγωνιστή σε ένα σκάνδαλο το οποίο θα κοστίσει στον ελληνικο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Στην προκειμένη περίπτωση δε δίστασε με νόμο, που ο ίδιος δημιούργησε, να παρακάμψει απόφαση της ελληνικής επιτροπής για τρία ελληνικά καζίνο, τα οποία, σύμφωνα με την επιτροπή έλαβαν παράνομα κρατικές ενισχύσεις. Αντί να φροντίσει όμως για την επιστροφή των χρημάτων, όπως άλλωστε έχουν ξανακάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις, προτίμησε να περάσει χαριστική διάταξη υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών.
Η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε αρχικά να λύσει το θέμα. Άλλωστε οι πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν αφόρητες. Επιχείρησε να περάσει νόμο στην ελληνική Βουλή, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διάταξη δεν ψηφίστηκε ποτέ. Οι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης, ζήτησαν την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης. Όπερ και εγένετο.
Το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 25/07/2013
http://www.koutipandoras.gr/